Ilimbav – spațiu de poveste și reflecție culturală despre România autentică


În dimineața zilei de marți, 20 septembrie 2016, la centrul de Educație non-formală Arca lui Anca, din Ilimbav, comuna Marpod, județul Sibiu, a avut loc Lansarea Centrului de excelență digital storytelling pentru comunitate.

Evenimentul s-a înscris în agenda ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), promotor al proiectului Valorizarea patrimoniului imaterial pentru sprijinirea dialogului cultural și creșterea accesului publicului la patrimoniu prin tehnica poveștilor digitale.

Lansarea oficială a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru Ilimbav, satul românesc de pe Valea Hârtibaciului, la care au participat reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Marpod, invitați speciali de la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu,  precum și membri ai  comunitații.

Centrul de Educație Non-Formală Arca lui Anca, aflat la început de drum, primește prin acest eveniment girul pentru continuarea cu succes a realizării de povești digitale inspirate din viața comunităților din întreaga regiune, cu accent  special pe  implicarea diferitelor minorități etnice.

Delegația ANBPR, condusă de Ioana Crihană, Director Executiv, a fost însoțită de 5 parteneri norvegieni, reprezentând 3 organizații și instituții specializate în producția de povești digitale, produse multimedia, activități de bibliotecă și activități specifice agențiilor de impresariat artistic: JazzMontor, The Multlingual Library și byHands.

Județul Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA a fost prezent, alături de județele Cluj, Brăila și municipiul București, într-un amplu proiect de educație și de punere în valoare a elementelor culturale specifice ale minorităților etnice din România, folosind tehnica poveștilor digitale. Rezultatele trainerilor sibieni, Anca Vasilescu și Daniela Rusu, au condus la obținerea unei recunoașteri speciale, aceea de Centru de Excelență în Digital Storytelling pentru Comunitate.

 

După închiderea oficială a proiectului Agora Culturală @ Biblioteca Ta, care a inspirat schimbul de experiență de tip mobilitate dintre România și Norvegia, se dorește ca cele două Centre de Excelență în Povești Digitale pentru Comunitate din București și județul Sibiu să găzduiască noi serii de sesiuni de training în Digital Storytelling, în colaborare cu parteneri din mediul ONG  și cu autorități publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *