Ştiri

Apel de voluntariat - Comisiile profesionale ale ANBPR

Stimați colegi, ANBPR dorește relansarea activității tuturor comisiilor profesionale desemnate de Biroul Executiv al Asociației, conform Art. 28, lit. d) din Statut.

Apel de voluntariat! Comisiile profesionale ale ANBPR

Stimați colegi, ANBPR dorește relansarea activității tuturor comisiilor profesionale desemnate de Biroul Executiv al Asociației, conform Art. 28, lit. d) din Statut.

Școala de Radio și Televiziune: Minoritățile în Direct - 6-9 octombrie 2017

În perioada 6 - 9 octombrie 2017, la București, se va desfășura a III-a ediție a „ȘCOLII DE RADIO ȘI TELEVIZIUNE: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT”, un proiect organizat de Asociația „Rețeaua de Cultură” și finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României. Proiectul „ȘCOALA DE RADIO ȘI TELEVIZIUNE: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT - III” vizează organizarea de seminarii și ateliere privind formarea a 50 de tineri aparținând minorităților naționale, interesați de domeniul media care vor fi inițiați în tehnica de realizare a unor materiale radio și TV, de la ideea de concepere, documentare, structurarea informației, până la construirea unui text, filmarea sau înregistrarea propriu-zisă, prelucrarea și aranjarea materialelor din punct de vedere tehnic, precum și difuzarea acestora. 

Masă rotundă despre filtrarea automată a conținutului

Internetul înseamnă libertate. Dar poate nu va mai fi așa pentru mult timp. Te invităm să afli despre noua propunere de directivă europeană, care poate pune în pericol libertatea de exprimare pe Internet, prin implementarea unor filtre de conținut. Vineri, 6 octombrie, între 14:00-16:00, ne întâlnim la TechHub București, să discutăm în cadrul unei mese rotunde despre efectele Upload Filter. I-am invitat pe Cristian China Birta (Kooperativa 2.0), pe Andrei Radu (CEO Gala Premiilor E-Commerce & Co-Founder TRUSTED.ro) și alți antreprenori și profesioniști din zona tehnică, experți în politică europeană și cetățeni implicați în zona digitală, pentru a dezbate Articolul 13 din propunerea de directivă pentru reforma copyright în UE.

Nocturna Bibliotecilor - Bucuria Lecturii ține noaptea departe

În noaptea de 29-30 Septembrie a.c. (sau, în unele cazuri, în noaptea de 30 Septembrie spre 1 Octombrie), o parte dintre bibliotecile publice din țară și din capitală își vor deschide porțile pentru public într-o nouă ediție a campaniei Nocturna Bibliotecilor. Pe agenda bibliotecilor înscrise în campanie se vor regăsi evenimente inedite, concerte, vizite ghidate, proiecţii de filme, lansări de carte, întâlniri cu autori, concursuri, ateliere de creație și multe alte surprize pregătite de bibliotecari cu experiență.

Workshop pe tema promovării lecturii în parteneriat Goethe Institut-ANBPR-ABR-ABRM

În perioada 6-7 noiembrie 2017 a.c., Institutul Goethe din Bucureşti va găzdui un workshop de două zile privind promovarea lecturii, organizat în parteneriat ANBPR-ABR-ABRM.  La acest workshop vor lua parte cca 20 de persoane, bibliotecari din România şi Republica Moldova, dar și colaboratori ai Goethe Institut din țară, care activează în biblioteci publice, au responsabilități în domeniul promovării lecturii și sunt interesați de mijloacele moderne de impulsionare a consumului de carte și de activitățile specifice și campaniile de lectură în sens larg.

Comunicat: Conferința Națională a ANBPR BIBLIONEXT: “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”

Ediția de toamnă a Conferinței Naționale a ANBPR va fi găzduită anul acesta la Cluj-Napoca, în perioada 02-04 octombrie 2017, organizarea evenimentului fiind asigurată de  Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj. „Cea de-a XXVIII-a Conferință Națională a ANBPR abordează o temă foarte actuală și ofertantă, care aduce în discuție concepte-cheie pentru dezvoltarea rețelei bibliotecarilor din România, și anume “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”. Sperăm ca această ediție a Conferinței să ne ofere prilejul pentru dialoguri profesionale de calitate,  schimburi de idei și bune practici între colegi și să determine o regândire a implicării structurilor de management  în  reformarea serviciilor de bibliotecă”,  a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Campania despre reforma copyright - lansată oficial

Comisia Europeană a propus un pachet de reformă a dreptului de autor în Uniunea Europeană. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital.

iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Uniunea Editorilor din România – UER, anunță începerea campaniei de promovare a proiectului iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu LITeratura, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Scopul principal al proiectului constă în crearea unei forme inovatoare de promovare și de comunicare a literaturii române contemporane, în rândul tinerilor. Astfel, a fost dezvoltată o aplicație pentru telefoane mobile Android și IOS, disponibilă gratuit.  Aplicația trimite, în fiecare zi, o recomandare de lectură, direct pe telefonul utilizatorului, cu următoarele informații: imaginea coperții cărții, o notă scurtă despre conținut, exprimată de o persoană avizată, și o scurtă biografie a autorului.