„Biblioteca publică – soluții și perspective în dezvoltarea comunității” (Bacău, 17-18 mai 2018)


Ediția de primăvară a Conferinței ANBPR este programată să aibă loc la Bacău, în perioada 17-18 mai 2018. Evenimentul profesional dedicat bibliotecilor publice este organizat, de această dată, de Biblioteca Județeană “C. Sturdza” Bacău, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

 ANBPR, împreună cu bibliotecile membre, bibliotecari cu diverse specializări din sistemul public de biblioteci, invitați speciali din România și străinătate, alături de colaboratori instituționali și de sponsorii evenimentului, va dedica această manifestare profesională unei teme extrem de actuale, și anume „Biblioteca publică – soluții și perspective în dezvoltarea comunității”.

 „Cu această ocazie, dorim să sondăm interesul comunității bibliotecare din România pentru dezvoltarea de inițiative cu participarea comunității. Având în vedere rolul crescut al bibliotecii publice în coagularea interesului utilizatorilor pentru servicii și produse culturale moderne – adecvate noilor cerințe de consum în domeniul culturii și al educației culturale – ne propunem să aducem în prim-planul vieții profesionale a bibliotecarilor exemple de bună practică, proiecte și programe în care parteneriatul utilizatori-bibliotecă a adus plus-valoare nivelului de bunăstare și civilizație al comunităților locale”, a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Conferința ANBPR de la Bacău va prilejui o suită largă de comunicări profesionale, ateliere de lucru, acțiuni culturale și de networking, cu participarea a peste 120 de participanţi, specialiști în biblioteconomie, parteneri tradiționali ai ANBPR, reprezentanți ai mediului cultural local, precum și personalități ale vieții artistice românești, interesate de domeniul biblioteconomic și de performanțele intituțiilor publice din domeniul culturii.

Ca de fiecare dată, Conferința ANBPR de la Bacău va deveni, pentru câteva zile, spațiul de întâlnire și interacțiune profesională dintre bibliotecarii membri ANBPR – metodiști, bibliotecari-formatori, directori, șefi de servicii, personal de specialitate și personal administrativ – menit să stimuleze schimbul de informații, împărtășirea de experiențe și bune practici, precum și validarea de soluții și proiecte inovative pentru comunitate, propuse și implementate de biblioteci, la nivel local sau național.

Agenda Conferinței este disponibila aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *