19 martie 2017

A XXV-a Conferință Națională a ANBPR 2014


ANBPR și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Târgu-Jiu, județul Gorj, anunță organizarea celei de-a XXV-a Conferinţe Naţionale a ANBPR BiblioNEXT, cu tema „Bibliotecile publice – motorul dezvoltării durabile a comunităților”, ce va avea loc în perioada 09-11 octombrie, la Anna Events, Insulița Jiului, Târgu-Jiu, județul Gorj.

„În cei aproape 25 de ani de activitate neîntreruptă, ANBPR a susținut și promovat dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice la nivel național. Demersurile noastre în sprijinul bibliotecilor s-au reflectat pozitiv în dezvoltarea tot mai vizibilă a comunităților. Prin implicarea bibliotecarilor calificați, prin diversificarea echipamentelor și serviciilor IT&C și prin programe educaționale complexe, ANBPR  a devenit astăzi un pilon important în consolidarea societății informaționale din România. Obiectivul nostru pe termen mediu și lung este acela de a impulsiona, prin infrastructura bibliotecilor publice, crearea de comunități puternice și sustenabile”, a declarat Președintele ANBPR, Dragoș-Adrian Neagu.

Prin parteneriatul strategic care a stat la baza programului Biblionet, ANBPR a jucat un rol important în deschiderea comunităților locale către modernitate și inovație. Bibliotecarii publici lucrează îndeaproape cu membrii comunității, fiind preocupați de dezvoltarea și consolidarea unor parteneriate durabile cu aceștia. Fie că vorbim de adulți activi profesional, de tineri, de seniori , de reprezentanți ai grupurilor vulnerabile, biblioteca publică este spațiul în care aceștia regăsesc o ofertă generoasă de servicii și oportunități, acces liber la internet și asistență gratuită pentru public.

“Conferința de la Târgu-Jiu reprezintă un prilej de a reuni comunitatea bibliotecarilor și de a-i conecta pe participanți la tendințele și bunele practici ale domeniului. Eveniment tradițional dedicat profesiei de bibliotecar, BiblioNEXT contribuie la recunoașterea rolului bibliotecilor în procesul e-facilitării și în coagularea inițiativelor comunitare. Prin intermediul bibliotecilor, utilizatorii de toate vârstele au acces la beneficiile oferite de tehnologie și la servicii de bibliotecă moderne și personalizate. Reîntorși în comunitate, bibliotecarii prezenți la Târgu-Jiu vor fi capabili să transfere modelele de bună practică și inovația în bibliotecile lor”, este de părere Olimpia Bratu, Manager al Bibliotecii Județene „Christian Tell” Târgu-Jiu.

La eveniment sunt așteptați cca 200 de participanți, bibliotecari, importanți invitați din țară și străinătate, oficialități locale preocupate de dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă, precum și reprezentanți ai ONG-urilor și ai mediului de business.