Bibliotecarii publici – ambasadori ai mesajului e-Skills Week 2012


Bucureşti, 27 ianuarie 2012 – Ieri, 26 ianuarie a.c., a avut loc, la Hotel Intercontinental din București, Conferința de lansare a campaniei e-Skills Week 2012 la nivelul României. Cu acest prilej, coordonatorul național APDETIC a făcut publice obiectivele campaniei și a oferit partenerilor și susținătorilor inițiativei ocazia de a-și anunța și prezenta contribuția la această ediție e-Skills.

Campania se desfășoară sub auspiciile Comisiei Europene în perioada ianuarie-mai 2012 și se bucură de implicarea a numeroși parteneri, între care MCSI, Microsoft, IBM, Intel, HP,  EOS, Junior Achievement, ECOTIC, Biblionet sau Ateliere fără frontiere.

Susținătoare pentru al 2-lea an consecutiv a campaniei europene e-Skills, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR pledează pentru democratizarea informației cu suportul tehnologiei și pentru dezvoltarea abilităților IT&C în rândul utilizatorilor de toate vârstele.

„Tehnologia modernă și deschiderea pe care o oferă astăzi Internetul reprezintă pârghii din ce în ce mai importante ale cunoașterii. Prin intermediul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, bibliotecile publice au devenit, astăzi, spațiile culturale cu cea mai mare incidență asupra educației active a populației. În ce privește utilizarea instrumentelor IT&C ca vehicul al informației, biblioteca are, de asemenea, un rol însemnat. Echiparea bibliotecilor cu calculatoare și conectarea lor la Internet prin intermediul Biblionet fac din biblioteci un jucător-cheie în propagarea inovației și a e-aptitudinilor în comunitate”, a declarat Ioana Crihană, Director Executiv ANBPR.

Agenda campaniei e-Skills Week 2012 va cuprinde o serie de activități și evenimente cu participare largă, conferințe și seminarii, concursuri online, vizite documentare etc., cu scopul de a responsabiliza membrii comunității cu privire la importanța IT&C în toate palierele vieții moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *