În săptămâna 19 – 25 martie cu toții ”suntem digitali”


Fundația EOS, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România, și Asociația APDETIC anunță campania de alfabetizare și incluziune digitală Hai pe NET, 2018! în perioada 19-25 Martie 2018. Aflată la cea de-a noua ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online. Sunt încurajate să participe în campanie școlile, bibliotecile publice, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI), organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor, cluburile seniorilor sau orice alte organizații deschise publicului în care există computere sau dispozitive mobile cu acces la internet. Organizatorii promovează un set de activități pentru care oferă și premii.

  1. Primul clic – atragerea noilor veniți pe Internet. Activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul.
  2. Competențe digitale? No problem! – vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare.
  3. Programare creativă prin Minecraft pentru Educație – activități adresate elevilor din gimnaziu care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
  4. Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari – profesorii și bibliotecarii sunt încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.
  5. Promovarea accesibilității web – activități adresate oricui ajută nevăzători să navigheze facil Internet.
  6. Securitate cibernetică prin CISCO NetAcad – activități ce vizează tinerii, adresate cu ajutorul cadrelor didactice sau bibliotecarilor care țin cursul Introduction to Cybersecurity dezvoltat de Cisco prin programul NetAcad.

Campania Hai pe NET 2018! face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2018, în care accesul la internet arată nevoia de îmbunătățiri. 44% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți.  Statistica în timp real a procentelor de participanți per țară o găsiți pe http://alldigitalweek.eu/register-as-all-digital-week-participant/.  Selectați România și după completarea formularului sunteți direcționați pe pagina statistică, în care vedeți topul celor mai active țări online.

Lansarea oficială a campaniei are loc la București, în data de 16 Martie, orele 11:00, la sala de conferințe Știrbei Center, Str. Știrbei Vodă 104. Găsiți descrierea campaniei și condițiile de participare pe pagina http://eos.ro/Noutate.asp?id=149.

Biroul de presă

Sanda Foamete, sanda.foamete@eos.ro, 0745172075

Despre Fundația EOS România

Fundația EOS România a fost înființată în 1999, având peste cincisprezece ani de experiență în introducerea și dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educație formală cât și la nivelul comunităților mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunități tuturor membrilor comunității de a acumula deprinderi si abilități necesare mânuirii informațiilor si creării de cunoștințe noi, elemente esențiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăți deschise bazate pe cunoaștere. Pentru mai multe informații vizitați www.eos.ro sau pagina de Facebook – EOS România.

Despre ANBPR

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) s-a înfiinţat în anul 1990 din dorinţa bibliotecarilor de a-şi exprima şi apăra interesele profesionale în cadrul unei structuri organizate, capabilă să acţioneze ca for de dezbateri profesionale prin care să susţină evoluţia profesiei şi ca structură de reprezentare în relaţia cu factorii de decizie. Asociaţia numără peste 3000 de membri, are filiale judeţene cu distribuţie naţională şi desfăşoară o activitate constantă de la înființare. Activitatea Asociaţiei este orientată spre obiective care contribuie atât la formarea şi dezvoltarea profesională a bibliotecarilor, cât şi la consolidarea capacităţii ei organizaţionale şi parcurgerea noilor etape de evoluţie.

Despre APDETIC

APDETIC este o organizație profesională non-profit, independentă, cu personalitate juridică ce reunește cele mai importante companii producătoare și distribuitoare de echipamente de tehnologia informației și comunicațiilor din România. APDETIC are drept scop reprezentarea intereselor producătorilor și distribuitorilor de echipamente de tehnologia informației și comunicațiilor în relația cu Guvernul și Parlamentul, fiind un partener de dialog autorizat și reprezentativ; prin interacțiunea cu aceste foruri, APDETIC îți propune dezvoltarea domeniului și a pieței echipamentelor TI&C în România și promovarea unor standarde profesionale ridicate în activitatea companiilor din sectorul TI&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *