Prin intermediul organizării de sesiuni gratuite de Digital Storytelling participanții – utilizatori ai bibliotecii și membri ai comunității – sunt încurajați să se exprime și să producă povești digitale originale.
Este vorba despre conceperea colaborativă a unui scenariu de poveste, de editarea de fotografii, de înregistrarea și mixarea diferitelor coloane sonore, utilizând echipamentele puse la dispoziție în cadrul proiectului Agora Culturală @ Biblioteca Ta.
Prin acest program, fiecare bibliotecă județeană participant a fost dotată cu echipamentele tehnice necesare implementării serviciului permanent de realizare a poveștilor digitale, și anume laptop-uri, scannere, reportofoane, aparate foto, precum și o plasmă TV necesară diseminării creațiilor digitale sub forma unor expoziții permanente.
Pentru că tema centrală a acestor sesiuni este Diversitatea culturală ca valoare a comunității în mijlocul căreia trăim, poveștile realizate au fost, cel mai adesea, mărturii concrete ale memoriei colective a comunității, dar și a modului în care tinerii percep valorile lăsate moștenire de generațiile trecute.
Cea mai mare provocare a constat în a afla, a descoperi, a avea acces la poveștile grecilor, evreilor, rușilor lipovenilor, turcilor, italienilor, armenilor, bulgarilor, rromilor care s-au născut, au viețuit și si-au întemeiat propriile familii în România.