ANBPR – expozant la Generation Code Open Fair de la Parlamentul European


Public Libraries 2020 va organiza, în perioada 18-19 octombrie 2016, la Parlamentul European, o expoziție interactivă cu cele mai inovative exponate digitale din bibliotecile publice din întreaga UE. ANBPR a fost invitată să participe la această expoziție cu un stand propriu, conținând câteva instalații inedite, inclusiv o soluție de proiecție hologramică care aduce împreună folclorul autentic și tehnologia smart.

 

Pentru a marca Code Week 2016 și în perspectivă „Agenda noilor competențe pentru Europa” a Comisiei Europene, Public Libraries 2020 va organiza Târgul internațional de inovație Generation Code: Born at The Library”, o expoziție interactivă menită să demonstreze modul în care bibliotecile publice din Europa se adaptează erei digitale și chiar contribuie cu soluții originale bazate pe tehnologie.

Expoziția va consta din mai multe stații interactive, inspirate de activitatea pe care bibliotecile publice din toate statele membre UE o au în domeniul digital –  programare, robotică, imprimare 3D, experiențe de realitate virtuală, ateliere de consiliere tech și de competențe digitale. Fiecare expozant va beneficia de sesiuni de 30 de secunde până la 2 minute pentru ca vizitatorii  să poată deprinde o abilitate digitală sau să experimenteze noile tehnologii.

Organizatorii anunță o mulțime de surprize, momente de publicitate și de follow-up de evenimente în statele membre. Cu ocazia expoziției, se va sonda, de asemenea, gradul  de dezvoltare a competențelor digitale, în special în medii de învățare non-formală, în întreaga UE.

„Generation Code: Born at The Library” va avea loc în spațiul expozițional de la etajul 5 al Parlamentului European. Informații suplimentare cu privire la desfășurarea expoziției vor putea fi urmărite pe site-ul Public Libraries 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *