ANBPR – reprezentată la cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului COLIBLITE


În perioada 14-15 iunie 2018, ANBPR a fost prezentă la a doua întâlnire din cadrul proiectului COLIBLITE care s-a desfășurat în Modena și Bologna. Din partea asociației au participat coordonatoarele proiectului Claudia Șerbănuță – specialist biblioteci în cadrul proiectului CODE Kids, membru în Biroul Executiv ANBPR, și Mariana Lucia Marian – bibliotecar și trainer, serviciul Marketing și activități culturale al Bibliotecii Județene „I.S.Bădescu” Sălaj.

În prima zi a avut loc o conferință publică la Biblioteca Delfini din Modena, urmată a doua zi de o întâlnire de lucru a partenerilor din proiect. În cele două zile discuțiile s-au axat pe modurile în care, la nivelul comunităților, bibliotecile publice, școlile dar și alți actori se pot implica împreună pentru a educa, cu ajutorul noilor tehnologii, viitoarele generații de cetățeni activi. Partenerii din acest proiect, care vin din Olanda, Marea Britanie, Italia și România, au aflat despre bunele practici în promovarea cetățeniei digitale din Italia și au lucrat la planificarea activităților pe care le vor realiza în următorul an de proiect.

În cadrul întâlnirii, participanții au vizitat Bibliotecile Delfini și Estense din Modena și au putut participa la o masă rotundă cu tema “Bibliotecile, avanposturi culturale pentru cetățenia digitală”, la care au participat Tom van Vlimmeren, directorul Bibliotecii Centrale din Utrecht și presedintele EBLIDA, și Adriano Bertolini de la Biblioteca din Bologna.

COmmunity LIBraries and digital LITEracy skills – COLIBLITE este un proiect ERASMUS+ (implementat în perioada septembrie 2017 – august 2020), implementat de Biblioteca din Utrecht, Olanda, coordonat la nivel internațional de Mira Media. ANBPR este partener în acest proiect din partea României, alături de Active Watch și Școala Generală 117 București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *