ANBPR Romania – premiată ca Ambasador Women4IT


Women4IT, o inițiativă finanțată de Fondul de granturi SEE și Norvegia pentru angajarea tinerilor, pledează pentru egalitatea de gen în domeniul tehnologiei, astfel încât femeile să fie mai bine reprezentate în educația STEM și în ocupațiile viitorului.

Women4IT este un parteneriat transnațional strategic finanțat de Granturile SEE și Fondul de Granturi Norvegiene pentru Angajarea Tinerilor. Proiectul este susținut de 9 parteneri din 7 țări din Europa (Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, România și Spania) reprezentând diferite sectoare de activitate, alături de 2 parteneri experți, și anume Centrul European pentru Femei și Tehnologie și DIGITALEUROPE.

Women4IT încurajează femeile tinere din întreaga Europă să devină parte a economiei digitale. Oferind formare gratuită, privind competențele digitale de actualitate, proiectul a echipat tinerele femei din cele 7 țări cu un set complex de competențe digitale, precum și îndrumări pentru angajare, cu scopul de a le impulsiona atât în carieră, cât și în atingerea independenței financiare.

În cadrul Conferinței Women4IT „Calea către egalitatea de gen în sectorul digital”, desfășurată în datat de 20 ianuarie 2022, partenerii de proiect au organizat Women4IT Awards, un eveniment dedicat recunoașterii celor care au contribuit substanțial la bunul mers al proiectului și respectiv în procesul de angajare a stagiarilor și absolvenților instruiți în proiect.

Suntem încântați să vă anunțăm că Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecillor Publice din România (ANBPR) s-a numărat printre organizațiile recunoscute ca Ambasadori Women4IT în cadrul Women4IT Awards, alături de entități prestigioase din Europa.

În cadrul evenimentului Women4IT Awards au mai fost nominalizați, de asemenea, Angajatori Women4IT redutabili din Europa care au susținut în mod consistent inițiativa Women4IT în ultimii ani și au contribuit la reducerea decalajului de gen în tehnologie în țările lor.

Felicitări consorțiului de parteneri Women4IT și tuturor premianților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *