ANBPR: VIAȚA VIE – proiect de educație pentru stil de viață sănătos


VIAȚA VIE, proiect de educație pentru stil de viață sănătos al ANBPR, ia astăzi startul la BMB, Grădină de Citit, cu activități de suport pentru copiii cu afecțiuni din spectrul autist.

Proiectul se adresează atât utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, cât și publicului larg și urmărește organizarea unor sesiuni de informare, la bibliotecile publice, privind adoptarea unui mod de viață sănătos.Sesiunile de informare se vor concentra pe Diete, ABC-ul nutriției, Wellness – Sport – Sănătate, Spiritualitate – Terapii naturiste, Personalități ale lumii sportive – Performanță în sport – Timp liber etc. La aceste sesiuni de informare vor fi invitate personalități sportive și lectori din zona sportului. Proiectul va sprijni bibliotecile în organizarea acestor sesiuni gratuite de informare și a concursurilor cu premii.

Programul VIAȚA VIE este proiectat să demareze cu un proiect-pilot de 6 luni, găzduit de Biblioteca Metropolitană București, care s-a alăturat ca partener, și să se extindă ulterior, în funcție de atingerea obiectivelor și rezultatele de impact obținute.

Sesiunile de informare se vor concentra pe livrarea de informații de bază privind piramida alimentară; detoxifiere; managementul stresului prin sport; controlul greutății; prevenția bolilor cu ajutorul alimentației; performanțe intelectuale prin cultivarea unui stil de viață activ etc.

Bibliotecarii implicați vor deveni ambasadori ai conceptului VIAȚA VIE și, la rândul lor, aceștia vor facilita sesiuni de informare la nivelul județului propriu/județelor limitrofe, la nivelul  bibliotecilor județene, municipale și respectiv rurale.  În urma sesiunilor de informare, bibliotecarii ANBPR vor organiza sesiuni de diseminare a conceptelor de VIAȚĂ VIE pentru un număr de peste 3000 utilizatori la nivel național (pe durata unui an).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *