ANUNȚ DE SELECȚIE


Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România,  selectează opt experți voluntari care doresc să colaboreze în vederea procesării datelor de impact, precum și a eventualelor date statistice, ori chestionare specifice care vor fi colectate cu ajutorul chestionarelor online ce vor fi preluate de la programul BIBLIONET.

Aceștia vor acționa la nivel regional, ajutând bibliotecile județene să obțină datele necesare comunicării cu autoritățile publice locale și/sau centrale. În acest scop, anual vor extrage, procesa și trimite prin e-Mail aceste date județelor care le vor fi alocate. Întrucât prelucrarea datelor se face on-line este necesar ca un expert regional să deservească regiunea de care aparține. Este mai importantă, în acest caz, colaborarea dintre județe, și mai puțin teritorialitatea.

Activitățile care trebuie îndeplinite:

1. Extragerea răspunsurilor în format XML utilizând interfața web a aplicației ce colectează aceste date (Notă funcție de viteza conexiunii de Internet poate dura maxim 10 minute pentru cele 5 județe alocate)

2. Convertirea formatelor XML în Excel (Notă maxim 5 minute pentru cele 5 județe alocate), care apoi pot fi utilizate ca atare, sau transferate în SPSS

3. Procesarea datelor din Excel pentru fiecare județ sub o formă identică sau similară cu cea a documentului inclus în acest anunț. Funcție de experiența expertului și de gradul de detaliere a unor informații, acest proces poate dura între 2 și 8 ore pentru fiecare județ.

4. Expedierea prin e-Mail a analizei detailate precum și a fișierului Excel, fiecărui județ dintre cele 5 alocate expertului.

NOTĂ Timp maxim estimat în 12 luni calendaristice pentru cele 5 județe alocate: maxim 5 zile lucrătoare.

La acesta se mai pot adăuga diverse alte formate sau chestionare ce pot fi propuse spre studiu, funcție de necesități, dar nu vor depăși 2 zile lucrătoare pe an.

Un model de prezentare date de impact puteți găsi aici.

Persoanele care doresc să ajute comunitatea bibliotecilor publice din România în vederea susținerii unui proces cunoscut ca deosebit de util în activitatea curentă, sunt rugate să trimită la adresa de e-Mail anbpr_ro@yahoo.com  până la data de 11 Iulie 2014 ora 16:00 următoarele documente:

 1. Curriculum Vitae;

 2. Scrisoare de intenție.

Pentru a putea derula cu eficiență activitățile descrise mai sus, precum și alte activități ce implică prelucrarea de date statistice și/sau de impact, sunt necesare:

i. Experiență practică în utilizarea Microsoft Excel (filtrare, sortare) sau SPSS.

ii. Experiență practică în utilizare unei aplicații web în ceea ce privește exploatarea.

iii. Minim trei ani experiență în Bibliotecă în culegerea și prelucrarea datelor statistice și/sau de impact.

 

Solicitările vor fi analizate de comisie formată din:

Dragoș Adrian Neagu ANBPR

Andrei Filip Biblionet

Marcel Chiranov Biblionet

Persoanele selectate vor participa la o instruire în toamna acestui an, la o dată care va fi stabilită de comun acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *