Bibliotecile publice – în contextul pandemiei COVID-19


Bibliotecile din România, asemenea celor din întreaga lume, au fost profund afectate de apariția și răspândirea cu rapiditate a COVID-19 (Coronavirus).

Multe biblioteci au sistat temporar atât serviciile pentru public, activitățile de educație permanentă, cât și activitățile culturale, pentru a contribui la eforturile conjugate ale autorităților, ale persoanelor juridice, precum și ale cetățenilor de limitare a răspândirii bolii.

Pe fondul incertitudinilor alimentate de pandemia COVID-19, fiecare bibliotecar trebuie să ia decizii dificile cu privire la modul de îndeplinire a misiunii bibliotecilor în condiții de criză. Bibliotecile se află astăzi în situația de a decide cum pot oferi în continuare acces la informații, nepericlitând, însă, în niciun fel, siguranța utilizatorilor și a personalului bibliotecii.

Comunicatul integral este disponibil aici.

1 thought on “Bibliotecile publice – în contextul pandemiei COVID-19

  • Buna ziua
    Chiar daca Conferinta nationala ce urma sa aiba loc la Arad se va amâna din motive binecunoscute, aș dori , daca se poate, să ne furnizați mai multe amănunte legate de tema conferinței și de lucrările ce vor putea fi prezentate in cadrul acestei conferinte. De asemenea, aș dori să știu care sunt condițiile de participare la aceasta conferință.
    Multumesc!

    cu deosebit respect,
    Neacsu Lenuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *