Bucuria lecturii ține noaptea departe – Nocturna bibliotecilor


În noaptea de 29-30 Septembrie a.c. (sau, în unele cazuri, în noaptea de 30 Septembrie spre 1 Octombrie), o parte dintre bibliotecile publice din țară și din capitală își vor deschide porțile pentru public într-o nouă ediție a campaniei Nocturna Bibliotecilor. Pe agenda bibliotecilor înscrise în campanie se vor regăsi evenimente inedite, concerte, vizite ghidate, proiecţii de filme, lansări de carte, întâlniri cu autori, concursuri, ateliere de creație și multe alte surprize pregătite de bibliotecari cu experiență.

Nocturna Bibliotecilor  este o inițiativă a  Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care își propune să ofere publicului o alternativă agreabilă de petrecere a timpului liber, într-un cadru destins, în care utilizatorii să aibă ocazia să interacționeze cu personalul bibliotecar și să experimenteze servicii moderne de bibliotecă, mai puțin cunoscute audienței largi.

„Această ediție aduce la rampă interesul pentru lectură, pentru fascinația cărților și pentru exercițiul frecventării bibliotecilor, ca spațiu de interacțiune și cristalizare a inițiativelor culturale. Ne dorim să cultivăm utilizatorilor noștri plăcerea de a petrece timp de calitate în compania autorilor preferați, a lecturilor favorite și de a fi parte, chiar și doar pentru o noapte, din universul atât de ofertant al  culturii”, a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Prin intermediul acestei activări nocturne a bibliotecilor, se încearcă o evadare din rutina cotidiană și combaterea percepției conservatoare asupra misiunii și funcției bibliotecii publice în educarea permanentă a publicului. Totodată, această campanie este menită să stimuleze creativitatea  bibliotecarilor în realizarea de evenimente și activități culturale de impact și să atragă un număr cât mai mare de vizitatori în spațiile de bibliotecă, care, în viitor, să devină utilizatori fideli și consumatori avizați de produse și servicii culturale.

1 thought on “Bucuria lecturii ține noaptea departe – Nocturna bibliotecilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *