CicloBiblio 2017 – turul ciclist al bibliotecilor


Evenimentul CicloBiblio 2017, ediția I, s-a încheiat. Timp de cinci zile, în perioada 28 august – 1 septembrie, bibliotecari și susținători ai bibliotecilor din România  și-au urnit bicicletele și au pedalat împreună, pentru a promova biblioteca, pentru a sublinia valoarea socială și comunitară a bibliotecilor, pe traseul Brașov – Sfântu Gheorghe – Rupea – Sighișoara – Ilimbav – Sibiu.

Evenimentul CicloBiblio a fost inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”George Barițiu” Brașov și al asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Pe scurt, CicloBiblio 2017 a însemnat : 5 zile, 322 de kilometri pe bicicletă, 10 biblioteci vizitate, împărtășire de experiențe personale și profesionale legate de  biblioteci, întâlniri cu bibliotecari pasionați și opriri la biserici-fortărețe săsești și alte obiective turistice.

Startul a fost dat din fața Bibliotecii Județene ”George Barițiu” Brașov, deplasarea s-a făcut în grup compact – nimeni nu a rămas în urmă! Ritmul de deplasare a fost adaptat la nivelul de pregătire al participanților.

Articolul integral este accesibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *