„Competențe digitale de bază pentru cetățenii români”


În data de 6 aprilie, Biblioteca Central Universitară Carol I București a găzduit conferința de lansare a proiectului „Competențe digitale de bază pentru cetățenii români”, derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), cu asistență tehnică din partea Băncii Mondiale.

La eveniment a participat și dl Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Proiectul face parte din Componenta 7. Transformare digitală, Investiția I17. Schema de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În cadrul evenimentului, au fost discutate aspecte ce vizează îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate. Astfel, prin intermediul unei finanțări cu o valoare totală de 37.000.000 euro, se intenționează modernizarea/dotarea cu echipamente pentru asigurarea competențelor digitale, a peste 1000 de biblioteci. Grupurile țintă prevăzute în proiect sunt bibliotecari, persoane fără competențe digitale de bază, șomeri, comunități locale, cu precădere din mediul rural și mic urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *