Comunicat: Conferința Națională a ANBPR „BIBLIONEXT” 2017


Ediția de toamnă a Conferinței Naționale a ANBPR va fi găzduită anul acesta la Cluj-Napoca, în perioada 02-04 octombrie 2017, organizarea evenimentului fiind asigurată de  Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj.

„Cea de-a XXVIII-a Conferință Națională a ANBPR abordează o temă foarte actuală și ofertantă, care aduce în discuție concepte-cheie pentru dezvoltarea rețelei bibliotecarilor din România, și anume “INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”. Sperăm ca această ediție a Conferinței să ne ofere prilejul pentru dialoguri profesionale de calitate,  schimburi de idei și bune practici între colegi și să determine o regândire a implicării structurilor de management  în  reformarea serviciilor de bibliotecă”,  a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Conferința ANBPR de la Cluj-Napoca va aduce împreună în jur de 150 de participanţi, experți, colaboratori, parteneri și membri ANBPR din România, dar și experți din străinătate, care doresc să împărtășească bibliotecarilor români idei de proiecte, activități și metodologii de lucru inovative.

Ca de fiecare dată, această Conferință Națională va oferi contextul profesional adecvat pentru întâlnirea diferitelor categorii de angajați ai bibliotecilor – bibliotecari, metodiști, coordonatori de formare profesională, directori, personal de specialitate și personal administrativ etc., aflați cu toții în căutare de modele și resurse de învățare, inspirate din practica internațională, pentru a-și îmbunătăți performanțele și a se redefini ca profesioniști.

A fi bibliotecar presupune să ai o pregătire enciclopedică și să  ai receptivitate pentru inovație și creativitate. Pentru ca bibliotecile să fie, însă, dinamice și să contribuie la încurajarea vieții culturale a comunității, este nevoie de leadership de calitate și de manageri cu viziune, dispuși să învețe și să performeze în colaborare și în rezonanță cu liderii celorlalte  industrii creative, complementare activității de bibliotecă.

Mai multe informații despre desfășurarea Conferinței ANBPR de la Cluj-Napoca găsiți la calea:

https://conferintaanbprbibliopublica2017.wordpress.com/

Despre ANBPR: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informații:

Alexandra Stîngă

Asistent Director

ANBPR

tel./fax: (+40) 374 052 437/(+40) 374 094 724

email: anbpr_ro@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *