Conferința ANBPR BiblioPUBLICA: „NOVA BIBLIOTHECA – Provocări și tendințe în bibliotecile publice”


București, 12 mai 2014 ANBPR va organiza, în perioada 15-17 mai 2014, la Hotel Coroana de Aur, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, Conferința “NOVA BIBLIOTHECA – Provocări și tendințe în bibliotecile publice”.

Eveniment tradițional de primăvară al Asociației, Conferința reprezintă principala reuniune a membrilor şi reprezentanţilor profesiei de bibliotecar la nivel naţional și se bucură de sprijinul  logistic al Bibliotecii Judeţene “George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în calitate de co-organizator.

Conferinţa Naţională a ANBPR va antrena peste 100 de participanţi din România şi străinătate și se va bucura de participarea a numeroși reprezentanți ai mediului cultural, ai administraţiei locale, dar şi a importanți exponenți din mass-media.

 

„ANBPR organizează cu consecvență acest format de eveniment, pentru a atrage atenția atât profesioniștilor din arealul culturii, cât și decidenților din domeniu asupra reformei sistemului național de biblioteci. Vrem să aducem la rampă acumulările profesionale ale colegilor noștri și să facem cunoscute bibliotecarilor din toată țara exemplele de bună practică, precum și cele mai interesante programe și proiecte inițiate în biblioteci. În felul acesta, este de așteptat ca performanțele bibliotecarilor să crească an de an, în beneficiul direct al utilizatorilor serviciilor de bibliotecă”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Tema Conferinței vizează dezvoltarea şi repoziționarea Bibliotecii, ca principal facilitator de cunoaștere la nivel comunitar, precum şi a Asociaţiei ca mediu de coagulare a energiilor și ideilor creative ale bibliotecarilor.

„Prin intermediul evenimentului de la Bistrița dorim să diseminăm rezultatele de impact ale implicării ANBPR şi a bibliotecilor publice în programul de informatizare a bibliotecilor – Biblionet, ca resursă de modernizare a bibliotecilor publice din întreaga țară. Prezența partenerilor ANBPR la eveniment va aduce, de asemenea, o infuzie de noutate și obiectivism în evaluarea rolului și experienței bibliotecilor publice în implementarea parteneriatelor”, a declarat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR.

 

Despre ANBPR: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Rațiunea de a fi a acestei organizații este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan național, așteptările, nevoile și interesele celor care, prin profesie, preocupări și atribuții susțin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei și a științelor informării și documentării.

 www.anbpr.org.ro

 Mai multe informații:

Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR

tel.: 0758 220 290

email: anbpr_ro@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *