Conferința Națională a Managerilor Culturali


Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală organizează Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali, eveniment care va avea loc duminică, 26 octombrie 2014, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti.

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali este prima iniţiativă, la nivel naţional, pentru promovarea colaborării şi comunicării interinstituţionale în domeniul cultural. Evenimentul îşi propune să devină o platformă de dialog dedicată tuturor managerilor instituţiilor publice de cultură, operatorilor independenţi, precum şi reprezentanţilor autorităţilor finanţatoare. Scopul acestei întâlniri este stabilirea unor obiective comune şi a unor direcţii de acţiune pentru dezvoltarea sectorului cultural din România.

Tema propusă la această primă ediţie a Conferinţei este Managerul Cultural: Unde suntem? Unde vrem să fim?. Aceste două întrebări fundamentale vor reprezenta punctul de pornire al sesiunilor şi discuţiilor moderate de specialişti consacraţi. Fiecare dintre participanţi va avea oportunitatea de a-şi exprima într-un cadru liber preocupările şi recomandările referitoare la situația actuală a domeniului cultural.

Programul Conferinţei cuprinde sesiuni generale privind statutul managerului cultural, dar şi ateliere pe grupuri de lucru, în funcţie de profilul specific al instituţiei culturale pe care o reprezintă (instituţii de spectacole sau concerte, muzee, aşezăminte culturale sau biblioteci).

Mai multe informații pe acest subiect găsiți la calea http://www.culturadata.ro/conferinta-nationala-a-managerilor-culturali/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *