Conferința  Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă


Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, organizează Conferința Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2022, în localitatea Parâng, Hotel Rusu.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Afișul evenimentului poate fi descărcat de aici.

Programul conferinței poate fi consultat aici.

1 thought on “Conferința  Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă

  • Citesc cu uimire că în programul Conferinței este prevăzută pentru ziua de joi, 19 mai 2022 ora 15:00 – 16:00 Adunarea Generală (ordinară sau extraordinară?). Constat astfel că mi s-a îngrădit dreptul de a participa la această întrunire profesională atunci când invitația de participare a fost transmisă doar managerului Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” Tulcea nu și Filialei Tulcea a A.N.B.P.R. și că s-a încălcat și prevederea din Statutul A.N.B.P.R., art. 13, lit. d): ,,Membrii Asociației au dreptul să participe la adunările generale ale Asociației”. Ca membru al A.N.B.P.R. din anul 1993, cu cotizația plătită inclusiv pentru anul 2022 și președinte al Filialei Tulcea din anul 2013 îmi exprim indignarea față de disprețul cu care am fost tratați noi, membrii de rând, de către organizatorii acestei Conferințe, în primul rând de către d-nul președinte Dragoș Adrian Neagu și solicit să se transmită public Convocarea Adunării Generale, ordinea de zi și materialele ce se vor dezbate, așa cum prevede Statutul A.N.B.P.R., art. 19.
    2. Având în vedere că am fost pusă în imposibilitatea de a participa la Conferință, solicit să se transmită online lucrările Conferinței; îmi suscită interesul lucrările incluse în program sub titulatura ,,titlu rezervat” ale d-nei Dima Ligia, unic reprezentant al B. J. Tulcea (în data de 19 mai 2022) și Dragoș Neagu, în calitate de manager al Bibliotecii Județene ,,Panait Istrati” Brăila (17 mai 2022).Neprofesionalismul și lipsa de respect de care dau dovadă aceștia, folosind această practică de a se înscrie cu lucrare la o Conferință Națională, rămâne la aprecierea adevăraților profesioniști din domeniu.
    Ioana Frunte-Lată, șef birou Biblioteca Județeană ,,Panait Cerna” Tulcea, președinte Filiala Tulcea a A.N.B.P.R.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *