„Confesiunile unui câine” la Biblioteca Județeană Brașov


Miercuri, 30 ianuarie 2013, la Biblioteca Judeteana Brasov, am fost martori la un spectacol de exceptie oferit de echipa de actori si artisti din companiile particulare de teatru Replika si Green Hours de la Teatrul Luni din Bucuresti.

Pornind de la cartea Viata de caine de Peter Mayle, spectacolul a imbinat teatrul cu muzica si cu imagini video. Actrita Mihaela Radescu a oferit un regal publicului brasovean prezent in mansarda Casei Baiulescu, devenita neincapatoare. Textul, interpretarea, muzica s-au combinat intr-o spumoasa piesa, inteligent construita, plina de umor, jucata cu suflet. Practic, spectacolul, facand parte din proiectul Manifest canin la sala de lectura, pune in lumina si critica abuzurile diverse asupra animalelor – neglijenta, abuzul, violenta, rasfatul exagerat, ridicolul, eutanasierea -, sustinand ideea protectiei lor si educatia oamenilor in spiritul respectului drepturilor animalelor.

Un spectacol fara nici un strop de didacticism, convingator, interactiv, care poate schimba felul de gandire, un spectacol care demonstreaza talent si atitudine civica. Si pe care am dori sa il revedem, in alta formula, sperand sa participe mai multi tineri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *