Curs de advocacy pentru bibliotecari


În intervalul 16-20 Iulie, a avut loc, la Predeal, Cursul-pilot de advocacy, organizat la inițiativa IREX România. Acest curs a reunit 14 bibliotecari – reprezentanți ai filialelor ANBPR din zece județe – sș personalul Departamentului Operațional al ANBPR. Cele zece biblioteci județene participante au fost: Argeș, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Mureș, Prahova, Satu Mare și Vrancea.

Acest curs a avut la bază Manualul „Advocacy pentru biblioteci puternice și comunități unite”, adaptat după originalul dezvoltat de firma de consultanță GMMB pentru Fundația Bill & Melinda Gates și utilizat cu succes de către Asociația Bibliotecarilor Americani (ALA).

După parcurgerea cursului-pilot participanții și-au însușit prncipalele no’iuni privind conceptul de advocacy, au putut identifica cele mai frecvente probleme de advocacy din comunitățile lor, s-au familiarizat cu cele mai uzuale metode de finanțare la nivel local/național, relevante pentru biblioteci și bibliotecari, și au schițat un prim plan de actiune de tip advocacy. În plus, au format o rețea de “advocați”, care va funcționa și după încheierea sesiunilor de formare în domeniul advocacy.

Programul de instruire își propune să sprijine eforturile specialiștilor în advocacy din fiecare țară membră a Global Libraries. Acesta este conceput pentru a fi tradus și a permite adaptarea sa la particularitățile din fiecare țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *