Eusphere: bibliotecile publice – ambasadori ai e-incluziunii și învățării permanente


Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR anunță organizarea, la Miercurea-Ciuc, județul Harghita, a celui de-al treilea workshop regional EUSPHERE, cu tema Bibliotecile publice – agenți de schimbare pentru comunitatea viitorului.

Atelierul va avea loc la Biblioteca Județeană “Kajoni Janos” Miercurea-Ciuc, Harghita, co-organizator al evenimentului, miercuri, 30 martie 2016, ora 10.00, la Sala de Festivități. Evenimentul este facilitat de trainerii Ioana Crihană și Melinda Bedo.

 

Workshop-ul regional  face parte dintr-o serie de 4 seminarii  tematice subînscrise proiectului  EUSPHERE –  European Support for Public Libraries Hubs as EU Funds Recipients, inițiat de ANBPR și finanțat de Reading & Writing Foundation, în cadrul Public Libraries 2020.

“ANBPR, ca for reprezentativ al bibliotecilor publice din România, reprezintă o interfață de propagare a bunelor practici în domeniul activităților de bibliotecă. De data aceasta, ca promotor al proiectului EUSPHERE, Asociația a realizat un studiu național privind rolul bibliotecilor în e-incluziune și învățare pe tot parcursul vieții și un document de poziție privind importanța bibliotecilor publice ca recipienți de fonduri europene. Considerăm că aceste inițiative sprijină consolidarea prestigiului și relevanței instituțiilor publice și dorim să facem cunoscute aceste instrumente de advocacy și colegilor din județul Harghita”, a declarat Katalin Kopacz, directorul Bibliotecii Județene “Kajoni Janos” Miercurea-Ciuc, Harghita.

Obiectivul principal al evenimentului este acela de a oferi bibliotecarilor și părților interesate de domeniul bibliotecilor un set de instrumente de advocacy cu care să poată susține cauza modernizării de fond a bibliotecilor în fața autorităților și a decidenților.

“Ne propunem să aducem în discuție valoarea bibliotecilor pentru societate, prin prisma serviciilor inovatoare, a tehnologiilor moderne și a învățării permanente. Workshop-ul EUSPHERE de la Miercurea-Ciuc va fi, din acest punct de vedere, un prilej de consultare profesională și schimb de bune practici între bibliotecari și alte categorii de profesioniști preocupați de activitatea bibliotecilor, prezenți la eveniment”, a declarat Ioana Crihană, directorul executiv al ANBPR și Managerul proiectului EUSPHERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *