Ghidul pentru siguranța în mediul virtual, păstrarea caracterului privat și comportamentul online – propuneri și sugestii


Comitetul permanent al secțiunii IFLA nr. 10 Biblioteci pentru copii și adolescenți a elaborat traducerea în limba română a Ghidului pentru siguranța în mediul virtual, păstrarea caracterului privat și comportamentul online.

Acest Ghid a fost lansat în 18 august 2014, în cadrul Conferinței internaționale IFLA de la Lyon și pus în dezbatere publică. Este un material care trasează coordonate generale și face recomandări pentru toți cei implicați în chestiunea siguranței în mediul virtual și comportament online responsabil – bibliotecari, copii și părinți.

Consiliul de conducere al ANBPR a luat în discuție acest material și a decis să solicite părerile și propunerile bibliotecilor județene și filialelor ANBPR.

Apelăm la experiența dumneavoastră în domeniu și vă rugăm să parcurgeți acest material și să faceți sugestii de completare și îmbunătățire, dacă le considerați necesare, în consultare cu colegii dvs experimentați.

Așteptăm contribuțiile dumneavoastră până la data de 15 noiembrie 2014, pe adresa ruxandramoasanazare@yahoo.com.

Desigur, vom lua în considerare ideile dvs, le vom transmite mai departe și vă vom ține la curent.

Apreciem ajutorul și implicarea dvs.

 

Ghidul poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *