Grant ANBPR pentru participarea la Forumul Internațional al Bibliotecarilor din Ucraina


Asociația  Bibliotecilor din Ucraina anunță organizarea, în intervalul 18‑21 September 2019 la Liov, în Ucraina, a celei de-a X-a ediții a Forumului Internațional al Bibliotecarilor din Ucraina, cu tema “The new library is the responsibility of everyone”, organizat în mod tradițional în cadrul BookForum.

Programul Forumului cuprinde o conferință științifică internațională cu privire la diferite aspecte actuale ale biblioteconomiei; discuții profesionale; seminarii și ateliere; excursii profesionale (vizitarea bibliotecilor și excursiilor); acțiuni stradale; activități de timp liber.

Secțiunile principale sunt:

· Open session “Elemente-cheie ale noii Biblioteci: Persoane, Tehnologii, Resurse”.

· Dezbaterea “Ce este o bibliotecă nouă”. Ar trebui să abandonăm tradițiile și valorile și să devenim hub-uri info & media? Sau ar trebui să rămânem ca o bibliotecă clasică în care se impune respectaă liniștea în sălile de lectură?

· Dezbaterea “Incluziunea socială și biblioteca” ia în considerare conceptul de incluziune socială și excluziune socială, valorile de bază ale bibliotecii și profesiei bibliotecii din perspectiva serviciilor de bibliotecă dedicate persoanelor fără adăpost.

· Dezbaterea “IT în Bibliotecă: unde mergem?”.

· Masa rotundă “Biblioteca în sprijinirea reformelor: cele mai bune practici”. Bibliotecarii, cadrele universitare și profesorii, participanții la programul de schimb vor discuta rezultatele studierii experienței bibliotecilor din Statele Unite, cu accent pe contribuția bibliotecii la dezvoltarea economică, socială și culturală a comunității și a țării.

· Masa rotundă “Servicii plătite în bibliotecă”.

· Secțiunea “Bibliotecile pentru copii: idei pentru viitor”.

· Secțiunea “Biblioteca și diplomația culturală”. Cum promovează bibliotecile crearea unei imagini pozitive a Ucrainei și diseminarea cunoștințelor despre aceasta din partea reprezentanților altor state? Se va organiza o dezbatere despre locul și rolul bibliotecilor și bibliotecarilor în domeniul diplomației culturale.

· Secțiunea “Stilul european al unei noi biblioteci”.

· Secțiunea “Advocacy: Biblioteca și administrația locală”.

· Prezentarea “Învățământul la distanță și Biblioteca”.

· Sesiunea de postere  “Biblioteca pentru toată lumea”.

Rapoartele și articolele conferinței științifice internaționale vor fi publicate ca ediție electronică. Limba Forumului: ucraineană și engleză.

ANBPR dorește să acorde, pe bază de selecție, un grant de călătorie în vederea participării unui bibliotecar român, membru al ANBPR, la această întrunire profesională.

Persoanele doritoare trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • vârsta până în 35 de ani,
  • cunoștințe bune de limba engleză
  • pașaport

ANBPR și organizatorii vor asigura costurile de transport, cazare și taxă de înregistrare la eveniment.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită documentele de aplicare potrivit indicațiilor din Regulamentul de acordare a granturilor ANBPR pentru participarea la evenimente profesionale (CV Europass și Scrisoare de motivație), Scrisoare de recomandare care să exprime acordul managerului/primarului privind această candidatură, precum și Formularul de înregistrare, completate, la adresa de email: anbpr_ro@yahoo.com, cu Subiectul Aplicație Forum 2019 Ucraina, în atenția drei Ioana Crihan[, până cel târziu joi, 15 august 2019, inclusiv.

Așteptăm candidaturile dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *