Harta serviciilor de bibliotecă


ANBPR, cu sprijinul IREX România, dorește să realizeze până în februarie 2014 o hartă a serviciilor,€ altele decât cele de împrumut, pe care bibliotecile publice din România le oferă comunităților locale.

Harta serviciilor de bibliotecă va fi făcută publică online și va putea fi folosită că instrument de advocacy pentru Asociație, dar și pentru oricare dintre bibliotecile publice existențe în acesta hartă pentru a demonstra valoarea bibliotecilor publice la nivel național, regional și local în fața tuturor factorilor interesați (guvern, administrații publice județene și locale, dar și în fața companiilor publice și private).

În plus, această Hartă va fi primul instrument online care va oferi o imagine de ansamblu la nivel național asupra activităților bibliotecilor publice. Un exemplu similar de hartă este harta bibliotecilor din Finlanda, realizată în Google Maps și accesibilă la calea: http://www.helmet.fi/en-US/Libraries_and_services.

În acest scop,  ANBPR va forma un grup de lucru pentru realizarea cercetării și a hărții serviciilor de bibliotecă, care se va întâlni în cel puțin 2 întâlniri de lucru ale căror costuri vor fi suportate de Asociație, iar între întâlniri va lucra online (pe email):

  • prima întâlnire se va organiza în continuarea întâlnirii Comisiilor Profesionale din aprilie 2013, la Bușteni.
  • următoarea întâlnire va avea loc în continuarea Conferinței Naționale a ANBPR din octombrie 2013, Sibiu.

Grupul va dezvolta metodologia de lucru, va coordona realizarea studiului și a hărții online. Biroul Executiv și Departamentul Operațional al ANBPR vor susține grupul de lucru în relația cu filialele județene ale Asociației prin intermediul cărora se vor culege informațiile despre servicii. De asemenea, grupul va beneficia și de asistentă IREX pe parcursul întregului proces. Membrii grupului de lucru vor avea ocazia să participe la dezvoltarea și realizarea primei cercetări de asemenea anvergură și vor fi recunoscuți în cadrul Asociației și al profesiei pentru munca de pionierat în a face vizibilă la nivel național valoarea bibliotecilor publice în comunitățile pe care le servesc.

În acest sens, ANBPR caută 10 persoane dintre membrii săi pentru a face parte din acest grup de lucru. Este de dorit că aplicanții să aibă cunoștințe despre formularea chestionarelor, centralizarea rezultatelor chestionarelor și interpretarea acestora.

Pentru a aplica, va rugăm trimiteți un email cu Subiectul: Aplicatie Grup de Lucru Harta Serviciilor pe adresa anbpr_ro@yahoo.com, care să cuprindă: CV-ul dvs. și o scurtă scrisoare de intenție semnată, care privind angajamentul dvs. de a lucra în acest grup de lucru până la finalizarea hărții și postarea ei online.

Așteptăm aplicațiile dvs. pentru a face parte din grupul de lucru pentru realizarea hărții serviciilor de bibliotecă până cel târziu marți, 9 aprilie 2013, ora 14.00. Selecția membrilor grupului de lucru se va face pe baza CV-ului și a scrisorii de intenție, iar rezultatele selecției vor fi anunțate vineri, 12 aprilie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *