Instrumente și tehnici de design, gândire critică și advertising cultural


În perioada 13-18 august 2017, Alianța pentru Dezvoltare Economică Regională – ADER, ANBPR și Asociația ALMA RO din Romania și respectiv Norsensus Mediaforum din Norvegia au  organizat la Oslo un atelier pe tema educației vizuale, a gândirii creative și a advertising-ului cultural, cu participarea entităților active în domeniul culturii din cele două țări.

Prin acest schimb de experiență, partenerii de consorțiu și-au propus să dezvolte abilitățile creative ale promotorilor culturali și să contribuie astfel la creșterea calității actului cultural și a promovării produselor culturale pe baza interdisciplinarității dintre diferitele arte.

Pe durata atelierului, participanții și-au îmbunătățit cunoștințele în domeniul vocabularului publicitar au deprins tehnici de decodificare a mesajelor grafice și au învățat să abordeze comunicarea culturală într-o cheie inovativă.

Prin acest parteneriat România – Norvegia s-a produs un transfer bilateral de know-how între participanții din cele două țări, cu efecte benefice asupra noilor perspective de colaborare în domeniul culturii și artelor vizuale.

Având în vedere expertiza solidă a organizațiilor din Norvegia în domeniul alfabetizării vizuale, experții români au fost impresionați de receptivitatea și deschiderea spre colaborare a promotorilor culturali din Norvegia. Cu prilejul acestei mobilități, experții români au avut ocazia să intre în contact cu valorile și principiile estetice ale actorilor culturali din Norvegia și să identifice oportunități de interacțiune viitoare între cele două țări.

Cu prilejul schimbului de experiență în Norvegia, reprezentanții români au avut ocazia să descopere locuri și obiective turistice impresionante, să ia contact cu filozofia de muncă specific nordică și să promoveze beneficiile colaborării dintre România și Norvegia în țara fiordurilor și a aurorei boreale.

Interesul promotorilor culturali din Norvegia pentru promovarea patrimoniului imaterial, precum și afinitățile culturale ale ONG-urilor norvegiene pentru proiecte creative și dinamice, au condus la  noi acorduri de colaborare în domeniul industriilor creative, care să pună în valoare specificul culturii din România și Norvegia prin noi proiecte în parteneriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *