Interviu cu Doina Popa, președintele ANBPR


Profund preocupată de evoluția bibliotecilor publice și de destinul profesional al bibliotecarilor din România, Doina Popa, Președintele ANBPR, a răspuns, recent, întrebărilor adresate de jurnalista Liliana Moldovan, Redactor-Șef al Agenției de presă Așii Români, cu sediul în Germania.

În amplul interviu acordat, Doina Popa a făcut referire la primii săi ani de carieră, la importanța profesiei de bibliotecar, la principalele realizări ale Asociației din perspectiva implicării sale ca Președinte, cât și la proiectele de perspectivă ale ANBPR.

Președintele ANBPR a oferit, cu mare generozitate, realizatoarei acestui interviu date și repere importante privind activitatea sa de specialitate, și, mai cu seamă, privind activitatea de bază a Asociației.

Referindu-se la direcțiile majore ale programului de dezvoltare organizațională a Asociației,  Doina Popa a vorbit despre creșterea competențelor profesionale ale bibliotecarilor, diversificarea serviciilor de bibliotecă și schimbările de substanță care s-au produs în bibliotecile românești prin intermediul tehnologiei și al programului de informatizare a bibliotecilor, Biblionet.

În calitatea sa de preşedinte al celei mai puternice asociaţii profesionale a bibliotecarilor din România, Doina Popa a reiterat necesitatea dezvoltării sustenabile a ANBPR pe principalele paliere de activitate: îmbunătăţirea comunicării cu membrii şi implicarea acestora în activităţile de asociaţie; consolidarea formării şi dezvoltării profesionale; creşterea capacităţii Asociației de a deveni partener strategic al autorităţilor publice.

Interviul integral este accesibil la calea: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *