La Mediaş se învaţă despre educaţie financiară încă de la grădiniţă


Proiectul ABC-UL EDUCAȚIEI FINANCIARE @ BIBLIOTECA TA (FUNDAMENTAL  FINANCING @ YOUR LIBRARY) se va derula la Mediaş timp de un an de zile,  începând cu data de 24 noiembrie 2014.
Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a propus  dezvoltarea unui nou serviciu de bibliotecă: educație financiară de bază pentru utilizatorii bibliotecii, indiferent de vârstă.

,,Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş a înțeles importanța acestui demers educațional și a decis să sprijine eforturile ANBPR prin acțiuni proprii la nivelul județului Sibiu. Într-o primă etapă, proiectul ABC-ul educației financiare se va  implementa în grădiniţe, şcoli şi licee, urmând ca, în a doua etapă, activitățile să fie găzduite de Biblioteca Municipală St. L. Roth. Vor fi invitate să participe la cursuri şi persoane care aparţin grupurilor vulnerabile (seniori, șomeri pe termen lung, orfanii migrației, tineri din familii cu posibilități financiare reduse etc.)”, a declarat directorul Lucian Teodor Costea.

ANBPR a pus la dispoziția bibliotecilor membre metodologia noului serviciu de  bibliotecă, astfel încât utilizatorii să poată avea acces la educație financiară gratuită, pe înțelesul lor, pentru a face față mai bine cheltuielilor zilnice și pentru a înțelege și utiliza, în cunoștință de cauză, produsele și serviciile bancare cele mai adecvate profilului lor social și financiar (cu accent pe banking online și e-commerce).
ANBPR va pilota acest proiect cu 20 de biblioteci publice şi a organizat, în acest sens, un prim curs de formare de formatori (TOT) pentru 20 de bibliotecari-formatori recrutați din rețeaua ANBPR.

Cursul TOT este dezvoltat şi livrat de ANBPR împreună cu experți din zona de banking și din domeniile conexe și va atinge multe teme importante. O parte dintre aceste teme sunt adresate tinerilor, altele pot fi adaptate pentru seniori, respectiv copii:

,,Pentru utilizatorii din Mediaş am iniţiat o campanie de informare în domeniul educaţiei financiare. Începând cu data de 24 noiembrie 2014 vom merge la grădiniţe, la şcoli şi în licee, pentru a-i învăţa lecţia banilor şi cum să confecţioneze o puşculiţă. Pentru cei mai mari sunt pregătite câteva teme care se referă atât la comerțul electronic (e-commerce) şi la securitate atunci când dorim să facem plăţi online, cât  şi  la fluxul de date în comerţul electronic. Pe agenda cursului mai există un subiect important despre  avantajele şi dezavantajele serviciului Internet banking , acest serviciu fiind prietenul cel mai bun al omului modern, al omului grăbit. Marţi, 25 noiembrie, de la ora 9.00, la Biblioteca Municipală St. L. Roth va avea loc o întâlnire cu bibliotecarii din zona de nord a judeţului Sibiu, pentru a participa la o sesiune de instruire în cadrul

Proiectul ABC-UL EDUCAȚIEI FINANCIARE @ BIBLIOTECA TA (FUNDAMENTAL  FINANCING @ YOUR LIBRARY)”, comunică Antonela Sofia Barbu, preşedinte ANBPR, Filiala Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *