Masa Rotundă EUSPHERE, Biblioteca Națională a României


ANBPR are plăcerea să vă invite la Masa rotundă cu tema Bibliotecile publice – facilitatori în domeniul e-incluziunii și învățării pe tot parcursul vieții.

Această inițiativă are loc în contextul proiectului EUSPHERE – European Union Libraries Space HERE, inițiat de ANBPR și finanțat de către Reading & Writing Foundation, în cadrul programului european de advocacy pentru cauza bibliotecilor Public Libraries 2020.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României, Sala Mircea Vulcănescu, vineri, 31 iulie 2015, începând cu ora 11.00.

Masa rotundă are ca scop reunirea principalilor actori interesați de fundamentarea și demonstrarea rolului și importanței bibliotecilor în domeniul incluziunii digitale și al lifelong learning. Printre invitați se vor număra reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Bibliotecii Naționale a României, ai diferitelor instituții publice, membri ai ONG-urilor active în zona educației și  parteneri tradiționali ai bibliotecilor, bibliotecari și alti exponenți ai sistemului educațional și cultural.

Ca for profesional reprezentativ al bibliotecilor publice din România, ANBPR (www.anbpr.org.ro) dorește relansarea acestor instituții culturale și recunoașterea lor ca borne de sustenabilitate în educația culturală. În acest sens,  Masa rotundă are ca scop atât popularizarea exemplelor de bună practică din rândul bibliotecilor românești, cât și creșterea capitalului de imagine și reprezentativitate a bibliotecilor ca factori de schimbare și progres.

Invitația este disponibilă aici.

Vă așteptăm alături de noi!

Despre EUSPHERE: Prin acest proiect, ANBPR va pune bibliotecile pe agenda publică și va demonstra factorilor de decizie că bibliotecile contribuie atât la îndeplinirea Strategiei Naționale privind obiectivele Agendei Digitale, cât și a obiectivelor europene în domeniu. Proiectul EUSPHERE vizează, în esență, demonstrarea valorii bibliotecilor publice în procesul de e-incluziune, alfabetizare digitală și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea unor comunități de practică în advocacy în interesul bibliotecilor la nivel național, organizarea de ateliere de lucru și întâlniri cu reprezentanți guvernamentali și parlamentari, realizarea unui sondaj național privind serviciile bibliotecii, organizarea de dezbateri cu părțile interesate pe tema rolului și importanței bibliotecilor pentru dezvoltarea societății, precum și crearea unui document de poziție privind valoarea bibliotecilor și utilitatea Fondului Național de Rezervă în sprijinul bibliotecilor.

Pliantul Eusphere este disponibil aici si aici.

Referinte media disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *