Masa rotundă – Rolul bibliotecilor în transformarea digitală


Luni, 20 noiembrie, a avut loc, la Biblioteca Națională a României, Masa rotunda cu tema Rolul bibliotecilor în transformarea digitală. Evenimentul a fost organizat de A.P.D.E.T.I.C. și ANBPR, în calitate de partener, în contextul Skills 4 IT Coalition.

Evenimentul s-a bucurat de participarea mai multor specialiști din bibliotecile publice, dar și a reprezentanților domeniului IT&C, precum și a oficialilor Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerului Educației și Cercetării și ai Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

 

Invitatul special a fost Katarzyna Koziol, reprezentant Digital Europe și membru al Secretariatului Comisiei Europene, care a adus în prim plan inițiativele Comisiei Europene în domeniul tehnologiei, cu accent pe prioritățile și direcțiile de acțiune ale Digital Skills and Jobs Coalition.

 

Evenimentul s-a dorit o oportunitate de networking și sondare a interesului pentru dezvoltarea de competențe digitale, finanțarea de proiecte inovative și de parteneriate între principalele părți interesate.  În centrul discuțiilor ți preocupărilor celor prezenți s-a aflat importanța tehnologiei în dezvoltarea produselor și serviciilor moderne, dar și rolul bibliotecarilor în facilitarea cunoașterii și utilizării tehnologiei și instrumentelor bazate pe IT&C.

Comunicatul de presă este accesibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *