Nocturna Bibliotecilor 2018 – Bibliotecile unesc (29-30 septembrie 2018)


Potrivit tradiției, în ultimul weekend al lunii septembrie (29-30 septembrie 2018) se va desfășura campania  Nocturna Bibliotecilor 2018. În anul Centenarului Marii Uniri,  campania de mobilizare nocturnă a bibliotecilor este dedicată valorilor și simbolurilor culturale ale Unirii, reunind participanții sub sloganul BIBLIOTECILE UNESC.

Campania Nocturna Bibliotecilor din acest an reprezintă o ediție comună pentru bibliotecile din România și Republica Moldova.

Pornind de la premisa că bibliotecile aduc oamenii aproape, unesc comunități și idei și inspiră la creativitate, bibliotecile sunt invitate să propună pentru instituțiile lor un program personalizat pentru Nocturna Bibliotecilor 2018, circumscris tematicii acestei ediții, și anume BIBLIOTECILE UNESC.

Principalul obiectiv al acestei ediții a Nocturnei Bibliotecilor ar trebui să fie ca bibliotecile să fie receptate drept principalul liant al românilor iubitori de cultură, de frumos, de adevăr.
ANBPR va folosi spațiul Noctunei pentru evenimente interesante și “out of the box”, care să crească popularitatea bibliotecilor ca avanposturi ale culturii de calitate, dar și de ambasadori ai ideilor si inovatiilor care merită exprimate și puse în operă. 
Bibliotecile reprezintă deopotrivă tradiție și avangardă, vechi și nou, tradițional și non-conformist. Bibliotecile cristalizează valoare din valoare și potențează impactul culturii și educației asupra maselor. Această ediție a Nocturnei Bibliotecilor este de dorit să genereze o schimbare favorabilă de percepție din partea publicului general, transformând bibliotecile într-un “bun național”, într-un “spațiu partajat” pentru explorări și “aventuri ale cunoașterii”.

Recomandarea ANBPR, ca organizator, este aceea ca fiecare bibliotecă participantă să abordeze programul acestei ediții din perspectiva importanței Unirii pentru cultura locală și națională și a relevanței acestui eveniment istoric pentru destinul cultural al bibliotecilor.

Vă invităm să propuneți activități creative și recreative originale și de impact, care pot include, dar nu se vor limita la: evenimente inedite, concerte, vizite ghidate, proiecţii de filme, lansări de carte, întâlniri cu autori, concursuri, ateliere de creație, jocuri interactive, lecturi publice, expoziții și multe alte surprize pregătite de colegii noștri bibliotecari special pentru această “noapte albă a bibliotecilor.

La această a IX-a ediție a campaniei  Nocturna Bibliotecilor sunt așteptate să participe biblioteci din București și din țară și din Republica Moldova, precum și participanți din toate categoriile de vârstă. Pentru cei care doresc să se alăture inițiativei de a-și petrece noaptea la bibliotecă, și să experimenteze programe și acțiuni culturale, dar și de timp liber, inovative, vă rugăm să vă anunțați participarea la e-mail: anbpr_ro@yahoo.com, cu subiectul: Participare Nocturna Bibliotecilor 2018.

Materialele promotionale pot fi descarcate aici și pot fi personalizate de fiecare bibliotecă.

Ilustrație: Irina Maria Iliescu.

Vă așteptăm alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *