Poveștile inspiră povești, iar povestitorii devin tezaure vii


Atelierele de poveşti digitale Agora Culturală @ Biblioteca Ta propun o schimare de paradigmă. Dacă până acum bibliotecarii erau exclusiv mediatori ai informației la raft, acum bibliotecarii devin mentori în procesul de alfabetizare digitală pentru oamenii obișnuiți.

 

Prin participarea la atelierele de Digital Storytelling gratuite Agora Culturală, utilizatorii serviciilor de bibliotecă dobândesc o mai bună înţelegere a propriei persoane, dar și a celor din comunitatea căreia îi aparțin. Luând parte la acest training, membrii comunității au ocazia să-și îmbunătățească abilităţile de comunicare interculturală şi să facă pași importanți în dezvoltarea lor profesională şi personală.

Experiența Agora Culturală a demonstrat că persoane din cele mai diferite categorii de audiență, cu sprijin calificat din partea bibliotecarilor traineri, au reuşit să realizezepovești încărcate de emoţie, care au mers la sufletul tuturoradevărate mostre de umanitate și experiență de viață.

Povestea Agora a fost condimentată permanent cu entuziasmul, energia și bunadispoziție a cursanţilor, cu grija mentorilor pentru discipolii lor, precum şi cu gustul neprețuit al succesului la finalizarea şi vizionarea filmuleţelor.

Legenda Agora Culturală s-a scris cu mult suflet, de către profesionişti adevăraţi, a căror pasiune şi devotament sunt cu adevărat inspiraționale. Alături de ei, echipa de proiect a învăţat ce înseamnă să fii parte a unei comunități, a unei comunități dinamice – aceea a povestitorilor cu vocație.

 

Faptul că sesiunile Agora Culturală vor continua să se organizeze și după încheierea finanțării este un semnal că munca de calitate este apreciată și că  în perspectivă povețile vor căpăta noi aplicabilități în viața de zi cu zi a participanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *