Proiect național de scriere creativă – Fantezii literare


Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă adresează invitația de a participa la cea de-a doua etapă a Proiectului Național de Scriere creativă „Fantezii literare”, care se va desfășura în perioada octombrie 2021 – iunie 2022.

Proiectul se adresează bibliotecarilor din bibliotecile publice din țară și are ca scop identificarea, stimularea și valorificarea potențialului imaginativ și creator al elevilor, cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, în domeniul prozei scurte, prin realizarea unor texte literare originale, în cadrul atelierelor de scriere creativă organizate în biblioteci și coordonate de bibliotecari. 

La finalul proiectului, vor fi acordate două mențiuni și premiile III, II, I, în funcție de punctajul obținut de fiecare text în parte, lucrările fiind evaluate de un juriu de specialitate. Textele vor fi publicate într-o antologie realizată la editura „Proilavia” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, volumul urmând să fie distribuit bibliotecilor partenere și autorilor textelor literare.

Menționăm că la ediția I a proiectului au participat 9 biblioteci județene din țară, atelierele dovedindu-se deosebit de productive, atât din punct de vedere cantitativ, cât mai ales calitativ, motiv pentru care, la ediția a II-a, ne-am propus extinderea proiectului prin trimiterea invitației de participare și către bibliotecile din Republica Moldova.

În speranța că propunerea noastră este una interesantă și atractivă, așteptăm confirmarea participării la proiect, până la data de 15 octombrie 2021.

Regulamentul de desfășurare

Afișul proiectului

Vă mulțumim!

Coordonatori proiect:

Roxana Neagu, tel. 0766653978, e-mail: roxana_neagu@bjbraila.ro

Teodora Lungu, tel. 0757409725, e-mail: teodora_lungu@bjbraila.ro

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *