“România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”


Miercuri, 29 ianuarie 2019, a avut loc, la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, Conferința cu titlul “România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”. Cu această ocazie, s-au prezentat public patru documente de politică publică produse în cadrul proiectului Administrației Prezidențiale, privind cariera didactică, managementul școlar, echitatea și educația timpurie.

Proiectul „România Educată” a fost coordonat de Administrația Prezidențială. Documentele programului au fost realizate de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Uniunii Europene de Sprijin pentru Reforme Structurale, proiectul fiind implementat în cooperare cu Comisia Europeană.

Lipsa unei educații de calitate, care să fie accesibilă pentru toți copiii din țara noastră, devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele consideră că educația este unul dintre pilonii fundamentali pentru dezvoltarea țării.

“Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netăgăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice. Lipsa unei educații de calitate devine o amenintare pentru dezvoltarea României pe termen lung. Drumul pe care trebuie să ne angajăm este al unei economii bazate pe cunoaștere”

Președintele României a precizat că “este nevoie de un plan pe termen lung” pentru rezolvarea neajunsurilor din educație, „de la care să nu ne abatem prin schimbări permanente și haotice ale legislației, așa cum s-a întâmplat până acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *