În perioada 6 – 9 octombrie 2017, la București, se va desfășura a III-a ediție a „ȘCOLII DE RADIO ȘI TELEVIZIUNE: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT”, un proiect organizat de Asociația „Rețeaua de Cultură” și finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României.
Proiectul „ȘCOALA DE RADIO ȘI TELEVIZIUNE: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT – III” vizează organizarea de seminarii și ateliere privind formarea a 50 de tineri aparținând minorităților naționale, interesați de domeniul media care vor fi inițiați în tehnica de realizare a unor materiale radio și TV, de la ideea de concepere, documentare, structurarea informației, până la construirea unui text, filmarea sau înregistrarea propriu-zisă, prelucrarea și aranjarea materialelor din punct de vedere tehnic, precum și difuzarea acestora.
Participanții la proiect sunt tineri minoritari albanezi, armeni, bulgani, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, rromi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni și români, cu deschidere spre activitățile din sfera mass-media, care vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu jurnaliști, redactori, producători, regizori și traineri cu o vastă experiență.
Cunoașterea și punerea în valoare a tradițiilor specifice ale minorităților naționale va încuraja tinerii să se implice mai activ în viața comunității. Tinerii vor fi promotorii identității culturale, combinând noile tehnologii și orientări mass-media cu valorile jurnalistice consacrate.
Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 6 octombrie 2017, ora 16.00, la Hotel IBIS Palatul Parlamentului, București.
Pentru mai multe detalii despre proiect accesați site-ul asociatiei: www.reteauadecultura.ro
Organizator: Asociația „Rețeaua de Cultură”
Finanțator: Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României
Parteneri: Societatea Română de Televiziune, Centrul Rus de Știință și Cultură, Departamentul Mass-Media al Partidei Romilor, TNT Studio, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universității din București
Sursa: Asociația „Rețeaua de Cultură”