Vizită de studiu la Parlamentul European pentru 4 bibliotecari


ANBPR anunță organizarea unei vizite de studiu pe tema drepturilor de autor la Bruxelles, Belgia, în perioada 25-26 septembrie 2017. Această vizită este susținută financiar de Parlamentul European. De această oportunitate vor putea beneficia 4 bibliotecari publici interesați de problematica de drepturi de autor, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • Sunt membri ai ANBPR de minimum 5 ani;
  • Sunt bibliotecari calificați  și sunt angajați ai unei biblioteci publice;
  • Au cunoștințe solide de limba engleză;
  • Sunt preocupați de reforma drepturilor de autor;
  • Nu au mai beneficiat în ultimii 5 ani de un grant de călătorie oferit prin intermediul ANBPR.

Scopul acestei vizite de studiu la Parlamentul European este acela de a facilita întâlniri între bibliotecarii români interesați de problematica drepturilor de autor și parlamentarii români la Parlamentul European, precum și cu alți actori relevanți în dezbaterea privind reforma de copyright (Ex.: Wikimedia, EDRi, Communia, EBLIDA, Public Libraries 2020).

La întoarcerea în România, participanții vor face o evaluare a modului în care propunerea actuală de Directivă a Comisiei Europene privind reforma drepturilor de autor va avea impact asupra bibliotecilor publice din România. Un scurt raport pe această temă va fi prezentat public în  cadrul Conferinței ANBPR de toamnă, ce se va desfășura în perioada 2-4 octombrie, la Cluj-Napoca, județul Cluj.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită documentele de aplicare potrivit indicațiilor din Regulamentul de acordare a granturilor ANBPR pentru participarea la evenimente profesionale pentru participarea la evenimente profesionale la adresa anbpr_ro@yahoo.com până cel târziu vineri, 28 iulie 2017, ora 14.00, în atenția drei Alexandra Stîngă.

Model CV Europass

Model Scrisoare de Motivație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *