Voluntariatul – experiență profesională în România


Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind activitatea de voluntariat din România, potrivit Agerpres. Potrivit sursei citate, Legea volutariatului, recent validată, reglementează participarea persoanelor fizice, neremunerată și bazată pe decizia liber consimțită a acestora, la activități de voluntariat organizate în România de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ.

Legea mai stipulează definiția contractului de voluntariat, precum și posibilitatea ca firmele să elibereze un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate al voluntarului. Agerpres transmite că proiectul de lege a fost adoptat și de Senat în luna februarie 2014, iar legea a devenit organică, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Deputatul Mihai Sturzu, inițiatorul proiectului de lege, a salutat adoptarea de către Parlamentul României a Legii Voluntariatului, precizând că la această reglementare au lucrat intens mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor de specialitate. Deputatul mai spune că ținerii sunt beneficiari ai acestei legi, dacă ținem cont de faptul că, de acum înainte, voluntariatul va putea fi considerat experiență profesională în România. Sturzu a declarat că prin intermediul acestei reglementări legislative, tinerii vor fi încurajați să se implice civic și vor fi răsplătiți pentru efortul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *