Wikimedia și bibliotecarii – Atelier de lucru #1Lib1Ref – 29 ianuarie 2019


În cadrul evenimentului global #1Lib1Ref (1 Bibliotecar, 1Referință) bibliotecarii sunt invitați pe 29 ianuarie să participe la un atelier de lucru găzduit de Biblioteca Națională.

În deschidere, Antje Theise, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Universității din Hamburg și specialist în carte rară, va susține o prezentare despre modul în care bibliotecile din Germania folosesc colaborarea cu Wikimedia pe plan profesional. Pornind de la bunele practice ale colegilor din Germania, vom trece în revistă proiectele realizate de Wikimedia în limba română, de la adăugare de referințe pe paginile Wikipedia, la crearea de documente cu acces liber pe Wikimedia, pentru ca, în final, bibliotecarii prezenți să contribuie practic cu referințe și clarificări pe conținut la articole Wikipedia în limba română.

Evenimentul #1Lib1Ref  va avea loc la sediul Bibliotecii Naționale a României din Bd. Unirii, nr. 22, sala de pregătire profesională de la et. 1, între orele 13:00-17:00. Doritorii sunt rugați să se înscrie pe adresa adriana.boruna@bibnat.ro și să precizeze dacă la atelier vor aduce propriul laptop. Înscrierile pot fi făcute până la data de 27 ianuarie.

Evenimentul este organizat de Goethe-Institut, Biblioteca Națională  a României și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în parteneriat cu Wikimedians of Romania and Moldova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *