Workshop pe tema migrației – un parteneriat Goethe Institut Bukarest – ANBPR – ABR – ABRM


Goethe Institut Bukarest a propus și anul acesta organizarea unui atelier de lucru adresat bibliotecarilor din România și Republica Moldova în perioada 24-25 octombrie 2016. Acest workshop este inițiat în baza unui parteneriat Goethe Institut Bukarest –ANBPR – ABR – ABRM.

 

Workshop-ul cu tema Integration of new citizens. The role of public libraries in immigrants’ naturalizing va avea durata de 1½ zile, va fi găzduit de Goethe Institut Bukarest și va beneficia de implicarea ca lector a dnei Britta Schmedemann, specialist al Bibliotecii Publice din Bremen cu expertiză în problematica serviciilor pentru migranți, activă în cadrul Asociației Germane a Bibliotecarilor.

Potrivit distribuției participanților între parteneri, ANBPR are posibilitatea de a invita anul acesta 8 participanți din randul membrilor proprii, dintre care 5 participanți din țară și 3 participanți din București.

Organizatorii vor asigura costurile de cazare și deplasare (bilete de tren, clasa a 2-a) pentru participanții din afara Bucureștiului, precum și costurile cu prânzul și pauzele de cafea, pe durata atelierului pentru toți participanții.

Pentru a asigura o cât mai bună diseminare a informațiilor post-eveniment, încurajăm înscrierea ca participanți a persoanelor realmente interesate de problematica migrației și a serviciilor asociate, cu cele mai bune premise de a replica experienta Goethe Institut în teritoriu, cu maximum de beneficii și impact.

Persoanele interesate să se înscrie la workshop sunt rugate să trimită o Scrisoare de Motivație (care să reflecte experiența anterioară în domeniul migrației și intențiile de dezvoltare de servicii de bibliotecă dedicate), precum și o Scrisoare de recomandare asumată de către conducerea instituției aparținătoare, la adresa de email anbpr_ro@yahoo.com, cu Subiectul Înscriere Workshop Goethe Institut Bukarest până la data de 15 august 2016, inclusiv.

Persoanele selectate pentru a participa vor fi anunțate pe website-ul ANBPR până cel tâziu la data de 31 august 2016.

Vă așteptăm alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *