23 aprilie: Ziua Bibliotecarului Român


Ca rezultat al acțiunilor de advocacy întreprinse de către ANBPR, începând din anul 2005 comunitatea bibliotecară sărbătorește anual, în data de 23 Aprilie, Ziua Bibliotecarului. Această sărbătoare oficială a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005. Simultan cu Ziua Bibliotecarului, în data de 23 Aprilie, se serbează  ”Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor” și se comemorează dispariţia lui William Shakespeare și a lui Miguel de Cervantes, personalități marcante ale culturii universale.

Anul acesta Ziua Bibliotecarului are un aer trist, lipsit de energia și strălucirea sărbătorilor profesionale din trecut. Este de înțeles că nicio aniversare publică nu poate scăpa de atmosfera de îngrijorare și teamă provocată de amenințarea noului Coronavirus care a perturbat întreaga lume.

Cu toate acestea, în această perioadă de rezonanță deosebită pentru domeniul cărții și al bibliotecilor, dorim să le adresăm un sincer “La mulți ani” tuturor bibliotecarilor, cu urarea colegială să continue să și pună eforturile în slujba utilizatorilor și a împlinirii misiunii nobile a bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *