ABC-ul în advocacy pentru parteneriate


 

Advocacy constă în eforturile şi acţiunile organizate care preiau probleme “invizibile”, neglijate, încercând să influenţeze atitudinea publică şi pe cea decizională. Aceste eforturi pornesc de la realitatea lui “ceea ce este” încercând să construiască realitatea lui “ceea ce ar trebui să fie”. Advocacy-ul poate determina creşterea accesului oamenilor la luarea deciziilor care le influenţează existenţa. Advocacy înseamnă că oamenii preiau din puterea instituţiilor care le afectează vieţile.” – Advocacy for Social Justice: A Global Action and Reflection Guide, David Cohen, Rosa De la Vega, Gabrielle Watson.

Te invităm marți, 27 iunie, să ni te alături la cursul online de formare privind introducerea în advocacy pentru parteneriate, unde vom discuta de ce avem nevoie de advocacy și ne vom concentra pe Actorii implicați, cu accent pe Biblioteci și Comunitate, care sunt avantajele cultivării parteneriatelor și cum putem dezvolta o campanie de advocacy pentru construirea și consolidarea de parteneriate strategice pe termen lung.

Cum te înscrii?

Durează un minut și nu trebuie decât să mergi la link-ul de AICI și să introduci numele, prenumele și adresa ta de mail. Cursul se va desfășura în limba română, durează două ore (între orele 10.30 și 12.30) și poți participa de acasă sau de oriunde dorești, cu condiția să te înscrii online și să instalezi un program (durează maxim un minut și nu trebuie decât să urmezi instrucțiunile primite după ce te înscrii) pe calculatorul, tableta sau mobilul tău (dacă este un smartphone).

Eveniment organizat de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR în cadrul proiectului PartneringStarter – un serviciu modern, personalizat, menit să sprijine bibliotecile în activitățile privind facilitarea parteneriatelor, finanțat de Future Library, în cadrul INELI Balkans International Network of Emerging Library Innovators, inițiativă susținută de Fundația Bill & Melinda Gates.

Partener în organizare: Asociația TechSoup.

Facilitare: Andrei Popescu, formator și facilitator independent.

Cu ce cuvinte/concepte asociezi termenul de advocacy?

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXZRyYS2EUV4YjducNioFD5x1IKoMdOJEjxQBRdFinZ22_bQ/viewform

Care sunt motivațiile și contribuțiile actorilor implicați în procesul de advocacy?

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeaohcA9q8P7uunBFkkgPiYNr-b35eaWXmQvZ71C6ZOgQ7-dQ/viewform

Descrie o cauză de advocacy identificată în comunitatea ta

https://docs.google.com/forms/d/1RrsUNSxGp8dVpjg6cYXNKaaaQlnPoL-ZXajKt9TcBLs/edit

Formular de evaluare – ABCul în advocacy pentru parteneriate

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgE5KLIDTQuIzs3H3YzIOAjgnJkXtiFqLFkeckGXotxqbXQw/viewform

Resurse:

Site-uri

http://advocacy.ro/

http://nuasteptasupereroi.ro/

http://www.fdsc.ro/advocacy

Manuale

Manual de advocacy – Centrul de Resurse pentru participare publica (http://ce-re.ro/files/Manual_advocacy.pdf)

CARE International Global Advocacy Handbook (https://www.care-international.org/files/files/publications/CI-Global-Advocacy-Handbook.pdf)

Advocacy Manual and Workbook – Endeavour Foundation (http://umbrellanetwork.org/wp-content/uploads/2011/04/Endevour-Advocate-Booklet.pdf)

Networking for Policy Change An Advocacy Training Manual – USAID (http://pdf.usaid.gov/pdf_docs/Pnacj305.pdf)

A practical guide to successful advocacy – World Health Organization (http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/43513/1/9241594462_eng.pdf)

Video

Advocacy Through Social Media: Why Trending Topics Matter (https://www.youtube.com/watch?v=o4sGLLaLq-Q)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *