ANBPR România – promotor al unui eveniment de programare desfășurat sub egida Meet and Code 2020


București, 14 Septembrie 2020 – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR a organizat, în perioada  10 – 11 septembrie 2020, Cursul online gratuit PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului.

Această intervenţie se înscrie în seria activităţilor non-formale de stimulare a educației digitale a tinerilor, în special a celor din mediul rural sau aparţinând grupurilor vulnerabile.

Cursul online gratuit PYTHON a avut durata de două zile şi a avut ca obiectiv principal explicarea conceptelor de bază ale programării în PYTHON, de la asimilarea principiilor de bază de scriere și executare a programelor în PYTHON, trecând prin noţiuni introductive privind elementele de programare standard şi până la elemente de bază privind funcționarea jocurilor pe calculator folosind limbajul de programare PYTHON.

Cei 30 de tineri vulnerabili care au dat curs provocării de învățare marca Meet and Code 2020 au asistat la o serie de demonstrații de programare PYTHON și au rulat ei înşişi aplicații de bază.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *