ANBPR susține campania Hour of Code 2015


Tehnologia a adus schimbarea în viețile noastre. Deși în învățământul formal nu există programe permanente privind studiul tehnologiei în general și al programării în particular, competențele tehnologice sunt din ce în ce mai cerute pe piața muncii.

Pentru a coștientiza rolul și importanța tehnologiei în progresul tuturor științelor, Campania globală Hour of Code, prezentă și anul acesta în România, își propune să câștige cât mai mulți susținători din toate mediile, cu pregătiri dintre cele mai diverse, din toate categoriile de vârstă.

Ce este Hour of Code?

Este o introducere în tehnologia computerelor și programare creată special pentru a arăta că oricine, indiferent de vârstă și de cunoștințe, poate învăța măcar bazele programării.

Hour of Code reprezintă începutul în programare pentru oricine, la orice vârstă, fără a fi nevoie de cunoștințe speciale.

Cum vă puteți implica?

În România orice bibliotecă, școală, profesor, companie, ONG sau comunitate locală poate organiza un eveniment Hour of Code. Trebuie doar să îl înregistreze pe website-ul hourofcode.com/ro/ro și vor beneficia de suportul echipei Hour of Code România.

Hour of Code România încurajează școlile, bibliotecile, corporațiile, ONG-urile și persoanele care doresc să susțină proiectul să se implice. Vizitați http://hourofcode.com/ro/ro/ sau contactați echipă Hour of Code în România la adresă hc@adfaber.org, pentru detalii despre cum poate oricine să recruteze profesori, școli, companii sau pentru a primi suport în organizarea unui eveniment.

Care sunt beneficiile?

Fiind vorba de un eveniment internațional, această campanie va fi foarte bine reprezentată în presa din România și nu numai și va aduce beneficii de PR fiecărui organizator.

Susținători locali: Orice eveniment Hour of Code organizat atrage după șine atenția pozitivă a autorităților, presei locale și e un mod de a atrage membri și suporteri pentru organizațiile proprii.

Implicare în viața comunității:

Pentru a susține creșterea numărului de români care învață programare prin programe de educație în domeniul tehnologiei, pentru toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *