Biblioteci dinamice și vibrante – promisiunea Eusphere pentru comunitatea viitorului


ANBPR anunță organizarea, în data de 15 decembrie 2015, a workshop-ului regional Eusphere pentru zona de dezvoltare Sud-Vest, cu tema Bibliotecile publice – agenți de schimbare pentru comunitatea viitorului. Atelierul va avea loc la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” Dolj, co-organizator al evenimentului,  Sala “Acad. Dinu C. Giurescu”.

Workshop-ul regional  face parte dintr-o serie de 4 seminarii  tematice subînscrise proiectului ANBPR Eusphere –  European Support for Public Libraries Hubs as EU Funds Recipients, finanțat de Reading & Writing Foundation, în cadrul Public Libraries 2020.

“Prilej de diseminare a celui mai recent studiu național privind rolul bibliotecilor în e-incluziune și învățare pe tot parcursul vieții, realizat de ANBPR în contextul campaniei naționale de advocacy Eusphere, dar și a unui document de poziție privind importanța bibliotecilor publice ca recipienți de fonduri europene, workshop-ul regional de la Craiova va reuni participanți din județul Dolj și vecinătăți interesați de evoluția sistemului de biblioteci și de noile trenduri în conectarea bibliotecilor la nevoile comunității”, a declarat Președintele ANBPR, Dragoș-Adrian Neagu.

Scopul evenimentului este acela de a oferi bibliotecarilor și părților interesate de domeniul bibliotecilor un set de instrumente de advocacy cu care să poată susține cauza modernizării de fond a bibliotecilor în fața autorităților și a decidenților.

“Bibliotecile oferă o serie de avantaje sub aspectul conectării utilizatorilor la tehnologie și educație alternativă. În plus, bibliotecile au devenit, în ultimii ani, adevărate instituții suport pentru inițiativele comunitare. Pentru a veni în întâmpinarea eforturilor  de advocacy la nivel județean și local privind creșterea importanței bibliotecilor, atelierul regional de la Craiova va fi facilitat de Hermina G.B. Anghelescu, Profesor Asociat la Wayne State University, SUA, membru de onoare al ANBPR”, a afirmat Lucian Dindirică, Manager al Bibliotecii Județeane “Alexandru și Aristia Aman” Dolj.

Workshop-ul regional Eusphere va pune într-o lumină nouă valoarea bibliotecilor pentru societate, prin prisma serviciilor inovatoare și a tehnologiilor moderne, și va propune un exercițiu de consultare și comunicare pe cele mai actuale teme ale domeniului biblioteconomic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *