Biblionet – premiat la categoria Best Multi-Stakeholder Partnership


Astăzi, 07 octombrie 2016, programul Biblionet a fost premiat cu cea mai înaltă distincție – Premiul I – la categoria Best Multi-Stakeholder Partnership – în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Telecentre Europe 2016. Ceremonia a avut loc la Primaria Ghent, Belgia, în prezența a numeroase oficialități și a unei audiențe de cca 100 de participanți.

 

Prin intermediul unor politici de parteneriate abile și susținute, ANBPR a facilitat construirea si consolidarea de relații de cooperare cu importante entități publice și private din România și din lume. De-a lungul celor peste 26 de ani de existență, ANBPR a realizat și pus în operă numeroase alianțe complexe, deopotrivă creative și pragmatice, cu o serie de organizații, de la asociații profesionale, instituții publice, ministere, la diferite entități private implicate în dezvoltarea comunității și e-incluziune.

Prin activitățile și programele pe care le-a întreprins, ANBPR a promovat dezvoltarea sistemului de biblioteci publice din România, la nivel comunitar: prin asigurarea de personal calificat, echipamente și servicii moderne în domeniul TIC,  adaptate la nevoile curente ale utilizatorilor, programe de instruire etc.

Ca parte a Inițiativei International Global Libraries, ANBPR a contribuit la creșterea accesului la informație și tehnologie a unor categorii largi de audiență, fiind un pilon important în consolidarea societății informaționale în România.

De departe cea mai importantă contribuție adusă de ANBPR la dezvoltarea societății informaționale din România o reprezinta programul Biblionet – Lumea în biblioteca mea.

Prin programul Biblionet, ANBPR a regândit rolul bibliotecilor ca instituții deosebit de importante în procesul de e-incluziune. Implicarea sa in procesul de e-inclusion se referă, dar nu se limitează la: îmbunătățirea competențelor digitale ale bibliotecarilor; elaborarea documentelor de planificare; semnarea de protocoale de cooperare cu instituții ale administrației publice; implicarea bibliotecilor în activități de e-incluziune la nivel european si așa mai departe.

Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Fundația EOS (Educating for an Open Society), ANBPR și bibliotecile publice românești.

Prin această inițiativă, finanțată din surse private, partenerii conectează comunitatea la informaţie prin intermediul tehnologiei moderne. ANBPR are un rol important atât în derularea activităților programului, cât mai ales în conservarea și permanentizarea rezultatelor de impact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *