BiblioPUBLICA: „Comisiile profesionale – factor al dezvoltării bibliotecilor”


Bucureşti, 16 aprilie 2013 – Joi, 18 aprilie a.c., va lua startul, la CPPI Bușteni, județul Prahova, Conferința ANBPR BiblioPublica 2013, cu tema „Comisiile profesionale – factor al dezvoltării bibliotecilor”.

Luna aprilie marchează pentru comunitatea bibliotecară atât o lună de mare efervescență culturală în contextul Zilei Naționale a Bibliotecarului, cât și organizarea ediției de primăvară a Conferinței Naționale a ANBPR, BiblioPUBLICA.

„Este pentru prima oară în experiența recentă a Asociației noastre când ne propunem, programatic, să acordăm un interes deosebit activității Comisiilor profesionale în cadrul unei Conferințe de nivel național. De altfel, începând din acest an, ANBPR va organiza cu consecvență acest format lucrativ de eveniment, care pune în valoare experiența și acumulările profesionale ale colegilor noștri și contribuie la o mai bună conectare a comunității bibliotecarilor la activitățile și proiectele Asociației”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Ca de fiecare dată, bibliotecarii români întâmpină luna aprilie cu o suită întreagă de manifestări profesionale prilejuite de Ziua Bibliotecarului, sărbătorită în data de 23 Aprilie, precum și de Săptămâna Națională a Bibliotecarilor. Conferința de la Bușteni, este, în acest context aniversar, evenimentul profesional care concentrează experiențele profesionale cele mai relevante ale anului 2013 din perspectiva bibliotecarilor membri ANBPR.

„Biblioteca publică este un factor generator de schimbare și evoluție atât la nivelul organizației noastre profesionale, cât și la nivelul comunității, în ansamblu. Tema propusă de ANBPR în acest an oferă participanţilor posibilitatea de a prezenta soluții de îmbunătățire a relațiilor de interacțiune și implicare proactivă în cadrul Asociației, cu accent pe activitatea Grupurilor de lucru și a structurilor colaborative. Prezența partenerilor ANBPR la eveniment va aduce, de asemenea, o perspectivă nouă privind rolul și experiența dovedită a bibliotecilor publice în implementarea parteneriatelor”, a declarat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *