Comunitatea EUSPHERE – advocacy pentru bibliotecile viitorului


ANBPR anunță organizarea, în data de 26 aprilie  2016, a celui de-al patrulea workshop regional EUSPHERE, cu tema Bibliotecile publice – agenți de schimbare pentru comunitatea viitorului. Atelierul va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, co-organizator al evenimentului.

Workshop-ul regional  se desfășoară în cadrul proiectului ANBPR EUSPHERE –  European Support for Public Libraries Hubs as EU Funds Recipients, finanțat de Reading & Writing Foundation, în cadrul Public Libraries 2020.

“Atelierul regional Eusphere va reuni bibliotecari și decidenți din județul Dâmbovița interesați de rolul și misiunea bibliotecii publice. Cu ocazia evenimentului, Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa va găzdui și o cafenea profesională pe teme de actualitate pentru bibliotecari. În plus, în calitatea noastră de co-organizatori, vom contribui la diseminarea celui mai recent studiu național privind rolul bibliotecilor în e-incluziune și învățare pe tot parcursul vieții, realizat de ANBPR în contextul proiectului EUSPHERE”, a declarat Agnes Erich, Directorul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Ca urmare a acestui atelier, bibliotecarii din județul Dâmbovița și împrejurimi vor avea ocazia să consulte și să utilizeze un set modern de instrumente de advocacy pentru susținerea cauzei bibliotecilor, inclusiv un document de poziție privind importanța bibliotecilor publice ca recipienți de fonduri europene.

“Complexitatea procesului de educaţie și creşterea progresivă a volumului de informaţii schimbă substanțial paradigma serviciilor bibliotecii publice. În prezent, bibliotecile au potențialul de a deveni centre informaţionale complexe, centre de educaţie permanente și totodată instituții suport pentru inițiative și proiecte comunitare. Tocmai de aceea, am considerat necesar să venim în sprijinul colegilor noștri cu instrumente de advocacy moderne, care să fundamenteze în fața autorităților rolul și importanța bibliotecii”, a afirmat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *