Natură și cultură – un mix inegalabil și foarte îndrăgit de norvegieni


Norvegia este renumită pentru munţii şi fiordurile spectaculoase, dar şi pentru oraşe cosmopolite precum Oslo sau Bergen, care te încantă cu numeroase muzee, cladiri vechi foarte bine conservate, multe dintre ele cu arhitectură medievală.

Oslo, capitala Norvegiei, este mărginită de fiordul cu acelaşi nume şi imense întinderi de păduri, care împrumută locului atât farmecul perioadei medievale, cât și dinamismul şi stilul de viaţă al lumii moderne. Muzeul Edvard Munch, Muzeul Corăbiilor Vikinge sau Muzeul Polarship Fram oferă celor ce s-au aventurat în Oslo experienţe turistice cu adevărat memorabile.

Cu un potențial turistic extraordinar, Norvegia este considerată una dintre cele mai frumoase ţări din lume. Frumuseţea fiordurilor norvegiene, natura sălbatică a munţilor cu piscuri înzăpezite, dar şi atmosfera citadină a metropolei norvegiene sunt doar câteva dintre atracțiile inegalabile ale Norvegiei.

Oslo este un oraș liniștit, dar în același timp cosmopolit, înconjurat de păduri și munți. Fiind totodată capitala Norvegiei și cea mai populată așezare a țării, acest oraș este recunoscut ca fiind gazda ceremoniei de decernare a Premiilor Nobel pentru Pace.

Aici am putut admira clădirea Primăriei (unde are loc banchetul din cadrul ceremoniei de acordarea premiului Nobel pentru Pace), Kvadraturen – vechiul centru al orașului, noua cladire a Operei, Fortăreața Akershus, Catedrala, Parlamentul, Teatrul Național, Universitatea sau Palatul Regal (Det Konggelige Slottet), cu celebrele grădini regale (Slottsparken), Parcul de Sculpturi Vigeland, care găzduiește 192 de sculpturi în granit, bronz și fier, în total cca 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse în aer liber în cel mai mare parc al orașului).

Această intrare a fost publicată în știri . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *