Cursuri aprofundate pentru coordonatorii de voluntari din bibliotecile din Raftul cu Inițiativă


În perioada 27-29 ianuarie 2015 au avut loc cursurile Dezvoltarea creativității pentru campanii de voluntariat de succes și respectiv Metode de educație non-formală: Biblioteca Vie și Teatru Forum, propuse în cadrul proiectului Raftul cu Inițiativă derulat de Pro Vobis în parteneriat cu ANBPR, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014 în România.

Aceste sesiuni au fost adresate coordonatorilor de voluntari din cadrul celor 16 biblioteci cooptate în proiect. În cadrul training-ului dedicat dezvoltării creativității bibliotecarii au experimentat metode diferite de stimulare a imaginației și gandirii creative. În urma exercițiilor propuse, participanții au devenit mult mai conștienți de potențialul creativ al fiecăruia, și-au dezvoltat încrederea în capacitatea lor de a genera idei de succes și de a stârni aceeași atitudine și în rândul voluntarilor lor.

În cadrul celui de-al doilea training, bibliotecarii au explorat metoda Biblioteca Vie, ce promovează respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană. Bibliotecarii au înțeles etapele importante ale metodei, rolurile persoanelor implicate și instrumentele necesare, punând apoi în scenă chiar ei o bibliotecă vie, în care unii au jucat rolul cărților vii, alții au fost cititori, iar o parte din ei au jucat rolul cel mai familiar lor, acela de bibliotecar. În cadrul sesiunilor dedicate Teatrului Forum, participanții s-au concentrat pe întelegerea istoricului și fluxului acestei metode, facilitate în mod grafic, pe realizarea unor exerciții preluate din arta teatrala, în vederea pregătirii pentru experimentarea metodei, iar apoi pe identificarea unei situații ipotetice de opresiune și crearea unei mini-piese de teatru forum în jurul acestei situații.

Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *